Tek-fall i Hongkong etter strømmeforbud

Forbud mot strømming av uautoriserte videospill senker teknologisektoren i Hongkong, hvor børsen faller nesten to prosent. Andre steder i regionen ser det betydelig lysere ut.

Publisert: Publisert:

Det er blandet på børsene i Asia- og Stillehavsområdet:

  • Nikkei 225 i Tokyo er opp 0,64 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er ned 1,89 prosent
  • Kospi i Seoul er opp 0,96 prosent
  • Shanghai Composite er opp 0,12 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 0,57 prosent
  • ASX 200 i Sydney er opp 0,56 prosent

Mandag annonserte den kinesiske sentralbanken at de vil øke sin økonomiske støtte til industrier, selskaper og mennesker som er påvirket av corona-pandemien.

Fastlands-Kina har i flere uker kjempet mot sitt mest alvorlige corona-utbrudd siden den første fasen av pandemien i 2020.

Kunngjøringen kom etter at Kina rapporterte blandede økonomiske data, ifølge CNBC.

Den kinesiske detaljomsetningen i mars var under forventningene, mens BNP for første kvartal var høyere enn forventet.

Strengere regulering av videospill

Kinesiske teknologiaksjer faller etter at myndighetene i Kina kunngjorde et forbud mot livestreaming av uautoriserte videospill, ifølge CNBC.

Aksjene i det Shanghai-baserte videodelingsselskapet Bilibili stupte 10,44 prosent mens det kinesiske internettselskapet NetEase falt 2,66 prosent. Tencent falt 2,83 prosent og Alibaba falt 3,77 prosent.

Forbudet er en del av landets brede angrep på spillindustrien med sikte på å rense innhold som regjeringen ikke godkjenner, ifølge Reuters.

Plattformer får ikke livestreame spill som ikke er godkjent av myndighetene, het det i meldingen fra de kinesiske myndighetene. Spesielt bør livestreaming av utenlandske spill og konkurranser ikke gjennomføres uten godkjenning.

– Problemer som kaotisk livestreaming på nettet og tenåringer som er avhengige av videospill har skapt bekymringer i samfunnet og effektive tiltak må iverksettes snarest, skriver myndighetene i en melding.

Kutter global vekst

Mandag senket Verdensbanken sin årlige globale vekstprognose for 2022 med nesten et helt prosentpoeng, fra 4,1 prosent ned til 3,2 prosent, og viste til presset som Russlands invasjon av Ukraina har lagt på den globale økonomien.

President for Verdensbanken, David Malpass, sa på en telefonkonferanse at den største enkeltfaktoren i den reduserte vekstprognosen var en anslått økonomisk sammentrekning på 4,1 prosent i Europa og Sentral-Asia, ifølge CNBC.

Andre faktorer er høyere priser på mat og drivstoff, drevet av høyere globale olje- og gasspriser.

Oppgang for Japans industriproduksjon

Endelig tall for Japans industriproduksjon viste en oppgang på 2,0 prosent i februar, sammenlignet med måneden før. Det skriver TDN Dirket.

På årsbasis steg industriproduksjonen med 0,5 prosent.

Foreløpige tall viste en oppgang på 0,1 prosent på månedsbasis og en oppgang på 0,2 prosent på årsbasis.

Publisert: