Meta avviser at de truer med Europa-exit: – Absolutt ingen ønsker om å trekke oss ut

Meta sier de «absolutt ikke» truer med å trekke sine produkter fra EU.

Det Mark Zuckerberg-eide selskapet Meta tilbakeviser at de vil trekke seg ut av Europa.
Publisert Publisert

– Vi har absolutt ingen ønsker om å trekke oss ut av Europa, selvfølgelig har vi ikke det, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag kveld.

Søndag meldte medier over hele verden, inkludert E24, at Meta truet med å stenge Facebook og Instagram i Europa dersom selskapet ikke fikk lagre og behandle data fra sine europeiske brukere på servere i USA.

Nå går derimot Meta langt i å avvise dette.

Viser til juridiske forpliktelser

– Meta vil ikke, og truer ikke med å forlate Europa, og enhver rapportering av det er enkelt og greit ikke sant, står det i meldingen.

Les også

Meta truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa

Selskapet understreker at de, i liket med alle andre børsnoterte selskaper, er juridisk pliktig til å være åpne om vesentlige risikoer overfor sine investorer.

– Hvis vi ikke kan legge de standardiserte brukervilkårene til grunn, eller finne andre lovlige måter å flytte brukerdata fra Europa til USA vil antagelig ikke kunne tilby flere av tjenestene våre, som Facebook og Instagram i Europa, skrev Meta i årsrapporten som ble lagt frem tidligere denne uken.

– Trenger klare, globale regler

Meta sier at de, som andre, avhenger av dataoverføring mellom EU og USA, for å drifte sine globale tjenester.

– Bedrifter trenger klare, globale regler for å beskytte transatlantiske datastrømmer på lang sikt, og som andre selskaper på tvers av et bredt spekter av bransjer, overvåker vi nøye den potensielle innvirkningen på de millioner av mennesker og bedrifter som bruker tjenestene våre etter hvert som denne utviklingen skrider frem, heter det i pressemeldingen.

Publisert