Medvind for motstandere av vindkraft

På bare én uke har organisasjonen som forener motstandere av vindkraft i Norge, Motvind Norge, fått over 3.100 betalende medlemmer.

Publisert Publisert

I løpet av én kort uke har organisasjonen Motvind Norge passert 3.000 betalende medlemmer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

Organisasjonen skal ha sitt første landsmøte på Frøya 16. november, skriver Dagens Næringsliv. Da håper stifterne at de har fått 10.000 medlemmer.

Eivind Salen fra Sandnes leder interimsstyret i organisasjonen fram til landsmøtet. Et lokalt engasjement mot utbyggingen av Vardafjell i Sandnes utviklet seg og er nå slått sammen med motstandere av utbyggingen på Frøya og Sørmarksfjellet i Trøndelag til Motvind Norge.

– Det er provoserende at de som tjener penger på fornybarutbygginger, kaller naboene som taper penger på det, for egoister, sier han til avisen.

Etter stiftelsen i september sa Salen til NRK at problemet med vindkraftutbygging etter hans mening er at utbyggerne går inn i små bygder i landet der motstand lokalt har vært vanskelig å organisere.

– Vi skal samle og forene alle disse små plassene, sier han.

Salen sa at Motvind Norge også ønsker å hjelpe huseiere og grunneiere som føler seg overkjørt av vindkraftutbyggerne, om så med rettslige skritt.

Publisert