Knallsterk oppgang for Bergenbio på svak Oslo Børs

Bergenbio bykset kraftig på Børsen, og storaksjonær Trond Mohn har en papirgevinst på godt over 100 millioner kroner. Samtidig endte Hovedindeksen i minus.

I PLUSS: Selv om det gikk nedover med vannrenseselskapet M Vest Water er kursoppgangen til Bergenbio mer enn stor nok til å gi milliardær Trond Mohn overskudd på Børsen tirsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,2 prosent tirsdag.

Før børsåpning meldte bioteknologiselskapet Bergenbio om en «fast-track»-vurdering i USA av deres kombinasjonsbehandling av lungekreft. Selskapet beskriver beslutningen fra det amerikanske legemiddelverket som en «milepæl».

Bergenbio-aksjen endte opp hele 19,56 prosent.

Markedsverdien til selskapet har steget fra under to milliarder mandag til nær 2,4 milliarder kroner tirsdag.

Bergensinvestoren Trond Mohn er største eier i selskapet, med nær 27 prosent av aksjene. Fra gårsdagens sluttkurs har han dermed godt over 100 millioner kroner i papirgevinst for dagen.

Aksjen til Bergenbio har imidlertid hatt til dels store svingninger, og investeringen har vært en berg-og-dalbane for Mohn. Det siste året har aksjen falt 28,23 prosent.

Totalt eier milliardæren aksjer for 640 millioner kroner med tirsdagens sluttkurs. Det er også flere i Mohn-familien som eier aksjer i Bergenbio.

Les også

Dette er selskapene på børsen som vil bekjempe corona

Et annet Trond Mohn-dominert selskap er M Vest Water. Vannrenseselskapet gikk på Børsen i slutten av mai. Selv om aksjen har steget med over 60 prosent fra noteringskursen, faller den 10,87 prosent fra dagen før.

Banksagaen fortsetter

Aller mest omsatt er Equinor-aksjen, som endte ned 1,02 prosent.

Ellers på omsetningstoppen finner vi Nel, med en oppgang på 5,67 prosent.

Samtidig falt Sbanken 0,56 prosent til kurs 107,2 kroner denne tirsdagen.

Mandag kom det frem at DNB gir en «siste forlengelse» av kjøpstilbudet på Sbanken. Det ble skrudd opp til 108,85 kroner per aksje, opp fra det forrige budet på 103,85 kroner.

Stiger etter ny ordre

Hexagon Agility, et selskap under Hexagon Composites, har meldt om en ordre verdt rundt 66 millioner kroner fra en global logistikkunde. Ordren bygger på en avtale som ble signert med kunden i fjor sommer.

Hexagon Composites-aksjen endte opp 2,5 prosent.

Tørrlastrederiet 2020 Bulkers har meldt at de hadde daglige TCE-inntekter på 43.700 dollar i mai, og har bestemt seg for å utbetale et månedsutbytte på 0,3 dollar per aksje. Aksjen gikk 2,38 prosent i pluss etter endt handel tirsdag.

Surnet stemning

Asia-børsene har stort sett falt i løpet av morgenkvisten. Det etter en blandet kveld på Wall Street, der S&P 500 og Dow Jones falt forsiktig. Teknologitunge Nasdaq endte med oppgang, der legemiddelfirmaet Biogen klatret 60 prosent etter å ha fått en betinget godkjennelse av sin Alzheimer-medisin.

Oljeprisen har falt, men hentet seg noe inn i løpet av tirsdagen. Da Børsen stengte ble ett fat med nordsjøolje (Brent) handlet for 71,4 dollar i spotmarkedet, ned 0,07 prosent siden midnatt.

Publisert: