Nicolas Sarkozy og Angela Merkel møtes i dag for første gang i 2012 for å finne en plan for hvordan euroen skal reddes de neste tre månedene, skriver Bloomberg. Lederne møtes klokken 11 i Berlin. Det er ventet at de vil holde en pressekonferanse klokken 13.30. Det er ventet at de vil komme med konkrete regler til hvordan budsjettpolitikken kan strammes inn i eurosonen.

Den 9. desember ble de 17 medlemslandene enige om å innføre en sterkere budsjettdisiplin i EU. Opprinnelig ønsket de muligheten til å sanksjonere land som ikke holdt seg til budsjettforliket, men Storbritannia satte foten ned for dette. Likevel er det ventet at de resterende landene vil implementere tiltaket gjennom en slags felles pakt.

Investorene ser ikke ut til å ha for stor tiltro til hva som vil komme ut av møtet i dag. Euroen forsetter å falle. Valutaen er nå på sitt laveste nivå på 11 år sammenlignet med Yen, skriver Bloomberg.

Det hjelper ikke på investeringsviljen at det i forrige uke ble kjent at India forventer lavere vekst fremover og at den australiere er mindre villige til å åpne lommeboken.

Klokken 07.45 så det slik ut på de asiatiske børsene:

  • MSCI-indeksen for hele Asia-regionen hadde falt med 0,78 prosent til 739. * Nikkei-indeksen i Japan hadde falt med 1,16 prosent til 8390. * Hang Seng-indeksen i Hong Kong hadde falt med o,65 prosent til 18.472.