Trond Mohn tjente 2,4 mill. om dagen

Disse 50 tjente mest i Bergen i fjor.

Publisert:

OPP OG OPP: Også formuen til Trond Mohn vokste noe voldsomt, og endte i fjor på nærmere 9,9 milliarder kroner. Det er 4,1 milliarder mer enn i 2014. Foto: BJØRN ERIK LARSEN (ARKIV)

Sent torsdag snudde Skatteetaten seg rundt og publiserte skattetallene timer før planen, etter at Dagens Næringsliv (DN) bedrev kreativ journalistikk og publiserte tall for en rekke personer før de ble offentlige for alle andre.

Sjekk listen over inntektstoppen nederst i saken!

Far og sønn tjente mest

Forretningsmann og filantrop Trond Mohn (73) troner på toppen av inntektstoppen i Bergen, men bergenseren er ikke bare størst her heme. Med en daglig inntekt på ca. 2,4 millioner kroner i snitt, endte årslønnen på litt over 870 millioner kroner. Det er mest i hele Norge, og et solid byks foran investor Øystein Stray Spetalen (54), som hadde en inntekt på 440,9 millioner kroner.

Les også

Mohn tar ut 7 milliarder i utbytte

Trond Mohns sønn, Frederik Wilhelm Mohn (39), ligger under sin far på inntektstoppen i Bergen, med en inntekt på 108,5 millioner kroner. Formuen til Mohn jr. var i fjor på 4,3 milliarder kroner, ned 1,3 milliarder kroner fra 2014.

Barnehagemillioner

Et navn som praktisk talt hoppet inn på listen i fjor, er tidligere barnehagekonge Rolf Tore Andersen (61).

Han tjente 82,2 millioner kroner i 2015, og det meste stemmer fra salget av Kidsa-barnehagene. Formuen ble i fjor regnet til å ligge på 210,9 millioner kroner.

Les også

Les alt om Tore Andersens barnehagekupp

Disse 50 tjente mest i Bergen i 2015

Publisert: