Ferd ute av topplisten i Scatec

Ferd er ikke lenger oppført blant de 50 største aksjonærene i fornybarselskapet Scatec.

Johan H. Andresen avbildet i Ferd sine kontorer i 2020.
Publisert: Publisert:

Da Johan H. Andresens og døtrenes Ferd i 2019 solgte mesteparten av Scatec-aksjene sine til Equinor, ble det gjort med en milliardgevinst.

Investeringsselskapet satt da igjen med i overkant av 700.000 aksjer, og siden har det blitt både kjøpt og solgt Scatec-aksjer – blant annet mens kursen raste i fjor.

Torsdag er Ferd helt ute av listen over de 50 største Scatec-aksjonærene, ifølge oppdaterte oversikter. For om lag tre måneder siden var det 14. største aksjonær med rundt to millioner aksjer.

Kristian Eikre i Ferd Capital skriver i en e-post at de «ikke kommenterer kjøp og salg i den børsnoterte porteføljen vår».

Aksjonærlistene har et par dagers etterslep og fanger dermed ikke opp endringer som har skjedd i denne perioden, og dermed kan Ferd både ha solgt og kjøpt aksjer igjen i denne perioden.

Scatec-aksjen var en stor børsvinner frem til slutten av 2020, men har siden falt tungt. Det blant annet i takt med mindre investorinteresse for vekstaksjervekstaksjerAksjer som er høyt verdsatt sammenlignet med inntjeningen..

Equinor er største aksjonær i Scatec med i overkant av 13 prosent av de utestående aksjene.

MilliardbarnaFerd selger alle Sbanken-aksjene etter DNBs milliardbud
Publisert: