Mer enn halvparten av alle fylkene i USA er rammet av tørke, skriver CNN. Det amerikanske landbruksdepartementet erklærte onsdag 218 ytterligere fylker som katastrofeområder, noe som betyr at over 1.400 fylker opplever tørke.

Tørken og de høye temperaturene som har rammet landet den siste tiden fører til økte matpriser. Tolv delstater er så langt rammet av tørken.

Nedgraderer kvaliteten

Nesten halvparten av det amerikanske kornet blir nå betegnet som dårlig til svært dårlig. 37 prosent av soyabønnene har fått den samme rangeringen.

Forskere i det amerikanske landbruksdepartementet anslår at matprisene kan øke med så mye som 4,5 prosent til neste år.

Bøndene sliter

2012 er det varmeste året som er registrert i USA. Flere bønder har solgt dyrene sine fordi de ikke klarer å skaffe nok mat, skriver nyhetsbyrået AP.

— Jeg merker det godt på lommeboken min. Vi må nok ta opp et lån til neste år, sier Robert Dickey, en bonde i Georgia, til CNN.

Bonden Marvin Helms i Arkansas kan ikke huske å ha opplevd lignende på sine 70 år.— Da jeg var liten på 50-tallet kunne det bli tørt, men ikke så tørt som det er nå, sier han til CNN. Han måtte selge flere av kyrne sine som en følge av at han ikke klarte å skaffe ham mat.

Maler gresset grønt

Den ekstreme varmen har også gjort sitt med gressplener over hele USA. Mange huseiere og bedrifter har sett seg nødt til å gjøre gresset grønnere, ikke på den andre siden, men på utsiden. De bruker en spesiell form for maling for å oppnå dette.

Terri LoPrimo har vunnet flere priser for sitt grønne gress. Da tørken satte inn valgte hun like greit å farge den grønn igjen.— Det ser ut som en plen om våren, slik den ser ut etter regn. Det er virkelig vakkert, sier LoPrimo til nyhetsbyrået AP.

New Yorkeren hadde leid inn et lokalt firma som gjorde jobben for 125 dollar, omtrent 750 kroner. LoPrimo mener det er verdt hver krone.