• Det nye styret kan ikke skylde på de som inngikk avtalen med Stein Klakegg. De måtte ordnet opp i en avtale som virker komplett urimelig for banken, sier representantskapsmedlemmer.

Knut Førland, som er valgt på vegne av innskyterne mener styret i Sparebanken Vest kommer i et enda dårligere lys ved at de ikke ordnet opp i en avtale som gav Stein Klakegg penger både i pose og sekk.

Kortene på bordet

— Dette blir bare enda mer hårreisende av det nye styret. De kan ikke lene seg på de som inngikk avtalen i utgangspunktet. Dersom det var slik at Klakeggs kontrakt gav rett til to års lønn uten at han hadde sagt fra seg de normale rettighetene, er det så urimelig for banken at det nye styret måtte ha ordnet opp i det.

— Den belastningen valgte de ikke å ta, og endte heller opp med en avtale som gav ham 17,5 millioner kroner. Et beløp som bidrar til svekke bankens omdømme, sier Knut Førland.

Han vil nå ha alle kort på bordet.

— Denne saken er så alvorlig at all informasjon må på bordet. Det må styreformannen sørge for, slik at vi vet hva vi skal forholde oss til, sier Førland.

25 års lønn

Representantskapsmedlem John Bjørn Mikalsen mener det ikke endrer noe at Stein Klakegg hadde sikret seg en avtale som gav han etterlønn, i tillegg til at han ikke hadde sagt fra seg oppsigelsesvernet som Arbeidsmiljøloven gir.

— Styret var i posisjon til å gi ham en annen stilling i banken. De valgte heller å betale ut en fallskjerm som er like mye penger som en sivilingeniør tjener på 25 år. En så dårlig håndtering rammer dermed banken som kommer i et svært dårlig lys, sier John Bjørn Mikalsen.

Han sa i gårsdagens BT at han ville stille mistillitsforslag mot styreformann Trygve Bruvik etter at den avgåtte toppsjefen Stein Klakegg fikk med seg en fallskjerm tilsvarende nesten fire års lønn.

— Etter det jeg kjenner til er den avtalen som ble brukt som grunnlag for oppsigelsen av Stein Klakegg undertegnet med det nye styret den 25.februar i 2010, sier Pål W. Lorentsen som var styreformann i Sparebanken Vest den gangen Klakegg ble ansatt.