Les også:

Aftenposten har tidligere skrevet om dusjvegger som eksploderer uten forvarsel.

Men det viser seg at det ikke bare er dusjvegger som kan eksplodere, for en av Afenpostens lesere opplevde at kjøkkenbordet i glass, plutselig smalt.

Kjempesmell

— Ti minutter etter at vår ett-åring hadde sittet ved kjøkkenbordet og spist, eksploderte glassplaten helt plutselig, sier Helena Hjelseth fra Oslo.

— Det var et kjempesmell. Jeg satt i stuen og skjønte virkelig ingenting da jeg hørte eksplosjonene fra kjøkkenet.

Etter den plutselige eksplosjonen lå det glassbiter overalt på kjøkkenet, til og med i rommet ved siden av.

— Vi var ganske rystet etter eksplosjonen, det kunne ha gått skikkelig galt, sier hun.

Har du opplevd lignende? Skriv en e-post til oss!

Har ikke hørt om lignende

Glassplaten lå løst på bordet og satt ikke inni en ramme. Ifølge Hjelseth hadde den heller ikke vært utsatt for noen spesiell belastning, og det lå ikke noe tungt på da den eksploderte.

— Bordet var dessuten italiensk og ikke helt rimelig, så vi trodde det skulle være av god kvalitet.

Da Hjelseth kontaktet butikken hun hadde kjøpt bordet i, fikk hun erstatning for det ødelagte bordet og den ubehagelige opplevelsen.

— Men butikkpersonalet hadde aldri hørt om ligenende tilfeller og ble veldig overrasket, sier hun.

Er ikke overrasket

Arild Ellingsen, interiørglass-rådgiver i ACE Consulting, blir ikke overrasket over å høre om glass som eksploderer, enten det er dusjvegger eller glassbord.

— Dette skjer med jevne mellomrom, sier han.

Det kan for eksempel skyldes at glasset har fått et lite sår eller en avskalling - enten under produksjon, montering, transport eller under bruk. Og når glasset har fått et sår, kan det knuse om en time, en dag, to måneder eller tre år etter at såret er påført.

- Oppdager du skade i glasset, selv om det ikke er store greiene, må du alltid ta kontakt med en glassmester for å se om det må fikses, sier Ellingsen.

Sjekk om du har farlig glass

— Men de glassene som brukes på bad og til møbler, er som regel herdet glass. Det betyr at glasset er personsikkert, og går i millioner av biter når det knuser. Det fører som regel i verste fall til mindre kuttskader.

Det som er virkelig farlig, ifølge Ellingsen, er der man har brukt vanlig glass eller isolerglass, i dører og møbler hjemme.

— Knuser disse, vil det bli farlige spyd ut av det. Dette kan være virkelig skummelt, sier rådgiveren.

Er du usikker på om du har slikt glass hjemme hos deg, burde du kontakte glassmester og få en vurdering om du burde skifte ut glasset med for eksempel herdet glass.