Om bare noen måneder får torghandlerene på Fisketorget selskap av to nye aktører. Da skal både Bellevue Restauranter med Eric Saudan i spissen og storfeprodusenten Torvund gård fra Sogn være på plass på Torget.

— Jeg er kjempefornøyd. Det er mange som ønsker å stå her. Jeg vet at det er mange som har store forventninger til Fisketorget. Jeg tror disse to aktørene vil være med på å løfte Fisketorget ytterligere, sier prosjektsjef for Fisketorget, Jørn-Åge Stikholmen.

- Gleder oss voldsomt

Eric Saudan er innehaver av Bellevue Restauranter, som består av et knippe restauranter og selskapslokaler i Bergen, blant annet Bergen Tracteursted, Fløirestauranten og Bellevue. Saudan sier han har stor sans for at Stikholmen åpner opp for andre, slik at det blir et større marked på Fisketorget.

— Vi gleder oss voldsomt og vi håper vi kan bidra med vårt, men vi er også ydmyke overfor dem som har vært på Torget i alle år.

Saudan forteller at de skal etablerer seg på Fisketorget med en slags matbil, en spesialtilpasset Citroën fra 70-tallet som blant annet inneholder et kjøkken. Han understreker at de ikke vil være en konkurrent til de som står på Fisketorget i dag.

— Vi skal ikke selge fisk. Vi skal lage mat av mat du kan kjøpe på Torget og selge det. Det skal være enkelt, raskt og smakfullt. Og det skal representere Bergen og Hordaland.

— Det er kommer til å bli morsomt for oss også. Vi får treffe nye miljøer som også kan gjøre oss bedre. Vi gleder oss til å samarbeide med kunnskapsrike folk. Men jeg er oppmerksom på at fallhøyden er der og derfor er det viktig at vi opprettholder den kvaliteten vi er kjent for i våre restauranter.

Gressfôret kjøtt

Også storfeprodusenten Ørjar Nydal fra Torvund gård gleder seg til å komme i gang på Torget.

— Dyrene våre får ikke kraftfôr, kun gress. De går fritt ute hele året.

Nydal forteller at dyrene blir slaktet på Nortura i Førde og at kjøttet kommer tilbake til gården og blir mørnet der.

— Vi skjærer blant annet ut fileter og biffer og lager kjøttdeigen selv. Det er lokalprodusert kjøtt og ikke minst kortreist. Vi har også en historie på hvert dyr, sier han.

Nå gleder han seg til å kunne selge kjøttet sitt på Torget i Bergen og forteller at også andre lokalprodusenter skal selge gjennom han. Han ramser opp produkter som høstlam, kje, bær, sopp, honning, rakefisk fra Jølster, villhjort og ost fra Undredal.

Et prøveprosjekt

Prosjektsjefen for Fisketorget, Jørn-Åge Stikholmen, forteller at dette først og fremst er et prøveprosjekt, men at han håper det kan bli permanent.

— Saudan er en aktør som har den kompetansen og erfaringen som jeg tror kan være med i utviklingen av Fisketorget. I tillegg er konseptet hans av en slik art at jeg tror det vil tilfredsstille bergensere så vel som turister, sier han og legger til:

— Torvund gård har presentert et utrolig spennende konsept med «gras feed beef». Også er det kortreist. Dette er også et ledd i det å gjøre Fisketorget mer attraktivt for bergensere og for å få et bredere mangfold.