I går kveld sendte Apple ut invitasjoner til teknologi-journalister verden over. Selskapet, som holder kortene svært tett til brystet, pleier å gi et hint om hva som kommer, i invitasjonen.

Og det er liten tvil om hva det dreier seg om denne gangen. På bildet over er det som mest sannsynlig er den neste iPaden.

Rykteflom

Det er som vanlig mange rykter før tirsdagens pressekonferanse. Reuters viser til analytikere som forventer en utgave med neste generasjons mobilnett, LTE. Det er også spekulasjoner rundt skjermoppløsningen, som mange forventer vil bli oppgradert.

Pressekonferansen begynner klokken 13.00 lokal tid, noe som er klokken 19.00 i Norge. Aftenposten vil dekke denne fortløpende.

Mange valgmuligheter

Én av fem husstander vurderer å skaffe seg et nettbrett i år, og iPad er ikke det eneste alternativet. Det har etter hvert blitt en sunn konkurranse på nettbrett-fronten. Både Samsung, Sony, HTC og Asus satser på nettbrett som kjører Googles operativsystem Android. Se Aftenpostens nettbrettoversikt

På mandag lanserte Samsung intet mindre enn tre nye nettbrett under mobilmessen MWC i Barcelona. På messen har flere store produsenter fokusert på 4G— og LTE-teknologi, Samsung er intet unntak.

Uheldig valg av tid

Apple er ikke det eneste store selskapet som holder pressekonferanse 7. mars, melder Reuters.

Det er grunn til å tro at Sony-toppene fikk bakoversveis da Apple offentliggjorde datoen for sin pressekonferanse. Sony har nemlig invitert til pressekonferanse samme dag.

Dermed gikk følgende e-post ut til de som hadde meldt seg på:«En annen presse-invitasjon ble sendt ut i dag, som kommer i konflikt med Sonys pressekonferanse 7. mars. Vær vennlig å bekreft om du fortsatt er ledig for Sonys pressekonferanse».