Forskerpris til elever fra Langhaugen

Tre elever ved Langhaugen videregående skole i Bergen fikk i dag 2. prisen i konkurransen Holbergprisen i skolen 2012.

Publisert:

FIKK PRIS: - Det var helt fantastisk. Kjempegøy å få slikt utbytte av arbeide vårt, sier elevene Asgeir Barlaup, Sunniva Strømskog og Hilde Råen. Foto: EIRIK BREKKE

Tor Kristiansen

— Det var helt fantastisk. Kjempegøy å få slikt utbytte av arbeide vårt, sier elevene Asgeir Barlaup, Sunniva Strømskog og Hilde Råen.

De har forsket på digitalisering i skolen og intervjuet elever og lærere ved Nordahl Grieg videregående skole. De har sett hvordan den digitale hverdag har fått en reell plass undervisningen.

Men, som de sa, noen av lærerne mener elevene lærer mest når de har PC-en lukket.

— Dette er et spennende og vel gjennomført prosjekt. Her rettet søkelyset mot en ny utvikling i videregående skole, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen da hun delte ut prisen.

Prisen ble delt ut under en høytidelig seremoni ved Bergen Katedralskole. Førsteprisen gikk til Malene Bue ved Vennesla videregående skole for sin kulturforskning om sin egen familie under den industrielle revolusjon.

Tredjeprisen gikk til elever ved Oslo Handelsgymnasium for prosjektet "Søskenforhold og Downs Syndrom". Ikke minst var de overrasket over hvor mye kjærlighet som fantes i familier der barn hadde Downs Syndrom.

Lektor Hilde Svidal ved Oslo Handelsgymnasium fikk årets lærerstipend.

— Kunnskap kommer ikke av seg selv. Det er viktig å trene hjernen. Jeg er imponert over den forskningen dere har gjort. Den er fremtidsrettet, sa professor Jan Fridtjof Bernt, styreleder for Holbergprisen. Han fortalte at det i år er 50 år siden han selv gikk ut av Bergen Katedralskole.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen jublet over solskinnet fordi hun under de ti siste besøk i Bergen har opplevd regn i byen. Hun oppfordret elevene til å forsette å være nysgjerrige og ha evnen til undringen med seg i livet.

Publisert: