De 14 medlemmene av Natshe-familien måtte flytte ut av sine to hus i det velstående palestinske nabolaget Beit Hanina i den nordlige delen av Øst-Jerusalem.

Bosetternes seier i retten var første gang bosettere lyktes i å sikre seg et hus i Beit Hanina. Retten kom til at de hadde kjøpt eiendommen på lovlig vis.

Talskvinne for politiet, Luba Samri, sier at familien forlot ett av husene for noen uker siden, men at politiet måtte kaste dem ut av det andre.

Lubna al-Natshe sa til AFP at alle familiens møbler var fjernet og at mannen hennes var pågrepet av israelsk politi.

Kjøpte før 1948

Hun sa at retten mente at bosetterne hadde kjøpt husene for 73 år siden. Lederen for en høyreradikal bosetterorganisasjon, Arye King, mener på sin side at de palestinske kravene er forfalsket.

Hagit Ofran i Peace Now, som overvåker israelsk aktivitet i de okkuperte områdene, sier at det er sant at det var jøder i området som kjøpte eiendommer før Israel ble opprettet i 1948, men at også palestinerne hevder at de kjøpte.

Hun mener likevel det er imot Israels interesser å anerkjenne jødiske skjøter fra før 1948 når palestinernes skjøter ikke blir anerkjent, eller å opprette en ny omstridt bosetting i Beit Hanina.

Ulovlig okkupasjon

Itay Epshtain i Den israelske komiteen mot riving av hus (ICAHD) mener på sin side at utkastingen uansett er ulovlig, siden okkupasjonen og annekteringen av Beit Hanina er ulovlig.

— Israel har ingen myndighet til å tvangsflytte folk eller rive husene deres. Å fjerne folk ved tvang er en krigsforbrytelse, sier han.

Israel okkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, og Gazastripen under seksdagerskrigen i 1967. Siden ble Øst-Jerusalem annektert.

Det internasjonale samfunnet betrakter alle jødiske bosetninger på okkupert territorium som ulovlige i henhold til folkeretten. (©NTB)