Det er alminnelig kjent i Aftenposten at kassereren ved påsketider i fjor innledet er forhold til en ghanesisk kvinne. Nylig tok han imot sluttpakke i Aftenposten for å reise til Ghana for å bosette seg med sin kjæreste der, og han hadde sin siste arbeidsdag mandag denne uken.

Reisen til Ghana ble det ikke noe av, og det er uklart hvorfor. I går ble kassereren pågrepet og avhørt, og ut på ettermiddagen besluttet også politiet at de kom til å fremstille ham for varetektsfengsling .

–Slik det ser ut nå vil han bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, sier politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Motivet uklart.

Både politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo politidistrikt og AGK-leder Per Syversen var i går tause om mulige motiver bak det som har skjedd når 7,5 millioner kroner er forsvunnet fra typografenes klubbkasse. Syversen stadfestet tirsdag at kassereren har innrømmet tapping av hele klubbkassens innhold til formål som er klubben uvedkommende.

Stenberg bekreftet imidlertid i går at anmeldelsen som den avtroppende kassereren selv innga til politiet mandag, er en anmeldelse der kassereren selv er fornærmet.

Kassereren har altså ikke, slik det ble antatt tirsdag, «meldt seg selv» for politiet. Han har anmeldt en forbrytelse som skal ha rammet ham selv.

Ifølge flere kilder VG har snakket med, skal 59-åringen ha forklart at han begikk underslaget fordi han kom i gjeld til mafia i Ghana, som presset ham for penger.

Ransaket.

Stenberg vil ikke si noe mer om innholdet i anmeldelsen og hvorvidt politiet fester lit til kassererens påstander. Politiet tok, foruten selve avhøret, en rekke etterforskningsskritt i går, blant annet ransaking og innhenting av informasjon.

– Er andre personer pågrepet eller siktet i saken?

– Ikke foreløpig, svarer Stenberg.

– Er det grunn til å tro at andre personer er involvert i saken?

– Det vil jeg ikke kommentere.