Privatinvestorer solgte unna i shippingvinner

På tampen av fjoråret tok Nordnet-kunder gevinst i MPC Container Ships-aksjen etter kraftig børshopp.

Illustrasjonsfoto. MPC Container Ships seiler i et containermarked som er preget av ubalanser – som igjen bidrar til høye rater.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Containerrederiet ble i løpet av 2021 løftet rundt 300 prosent på Oslo Børs i lys av et knallsterkt marked for frakt av containere til havs i perioden.

I desember endte flere privatinvestorer opp med å ta gevinst, ifølge ferske tall fra Nordnet.

Nettmeglerens kunder nettosolgte i desember MPC Container Ships-aksjer for rundt 100 millioner kroner, som gjorde rederiet til den nest mest solgte aksjen bak aluminiumsgiganten Hydro (nettosalg på 140 millioner kroner) denne måneden.

Tidligere måneder i fjor var shippingaksjen blant de mest kjøpte hos Nordnet-kundene.

Containerrederiene på vei mot historisk overskudd på 700 mrd.

– Naturlig at våre kunder vekter seg opp i Aker BP

Samlet omsatte privatinvestorer hos Nordnet aksjer for 25,9 milliarder kroner i desember, der det netto ble det kjøpt for 409 millioner kroner.

Aker BP troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 179 millioner kroner, fremgår det.

– Oljeprisen har vært sterk gjennom hele 2021, og dette har også hjulpet Aker BP til å skape god avkastning for sine aksjonærer. Aksjen ender opp 29 prosent for 2021 og her har mange av våre kunder tjent gode penger, kommenterer investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.

– Oljemarkedet ser også stramt ut inn i 2022 så det er således naturlig at våre kunder vekter seg opp i Aker BP inn i det nye året, legger han til.

MPC Container Ships leverer kraftig resultatløft

Satser på teknologiaksjer

I løpet av desember vektet Nordnet-kundene seg også opp i teknologiselskaper som Kahoot og Nordic Semiconductor, opplyser nettmegleren.

– Etter et fantastisk 2020, har Kahoot vært et av de svakeste selskapene på Oslo Børs i 2021. Litt motbør på organisk vekst, sektorrotasjon mot sykliske aksjer og selskapsspesifikke nyheter har hatt en svært negativ effekt for selskapet, som endte ned 50 prosent i 2021.

– Likevel har flere analytikere spådd en kraftig vekst for selskapet inn i 2022 og dette har også våre kunder fått med seg, sier Johannesen i oppdateringen.

Nordic Semiconductor-utviklingen kommenterer han slik:

– Selskapet har doblet sin markedsverdi grunnet verdens stadige etterspørsel etter chip og mikrobrikker. I 2021 gikk aksjen fra å ha norske investorer til også at de utenlandske investorene tredde inn på aksjonærlisten, og dette har ført til en fantastisk kursutvikling.

Aker BP med børshopp på 45 mrd. i høst: Forvaltere selger alt
Publisert: