McDonald’s rammet av dataangrep

Hackere har stjålet sensitiv informasjon fra take-away-kunder i Sør-Korea og Taiwan.

Hackere har stjålet informasjon fra McDonald’s-restauranter i USA, Sør-Korea og Taiwan.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

McDonald’s har hentet inn eksterne etterforskere etter et omfattende dataangrep hvor hackere har stjålet informasjon fra restauranter i USA, Sør-Korea og Taiwan, skriver Wall Street Journal.

Blant annet har hackerne stjålet sensitiv kontaktinfo fra take-away-kunder i Sør-Korea og Taiwan, i tillegg til arbeidstageres navn og kontaktinfo i Taiwan.

Ingen kundeinformasjon fra USA skal ha kommet på avveie i dataangrepet, men McDonald’s opplyser at hackerne har fått tilgang til mindre sensitiv informasjon om restaurantene, som antall sitteplasser og størrelse på lekerom. Også kontaktinformasjon til bedriften ble eksponert som følge av angrepet, opplyser burgerkjeden.

Angrepet involverte ikke krav om utbetaling av løsepenger.

Microsoft: Over 1.000 hackere sto bak SolarWinds-angrepet

McDonald’s føyer seg nå inn i rekken over flere bedrifter utsatt for dataangrep de siste månedene. Blant annet måtte den brasilianske kjøttgiganten JBS betale 11 millioner dollar i løsepenger etter et dataangrep tidligere i juni. Flere alvorlige dataangrep har også rammet sykehus, transportsystemer og leverandører av rørledninger i USA den siste tiden.

Over 100 selskaper og et tosifret tall norske kraftselskaper ble i februar rammet av et dataangrep som tok seg inn i sikkerhetsprogrammet SolarWinds.

I DNBs trusselvurdering for 2021 skriver banken at den daglig mottar forsøk på dataangrep og at det digitale risikobildet vurderes som skjerpet. Statseide Norfund tapte over 100 millioner kroner på et dataangrep i 2020.

DNB frykter mer profesjonelle hackere: – Løsepengevirus er farligst
Publisert: