Markedet surner etter Trump testet positivt for Covid-19

Den amerikanske presidenten bekrefter på Twitter at han er smittet. Markedene reagerer umiddelbart negativt på nyheten.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– I kveld har FLOTUS (Melania Trump red.anm.) og jeg testet positivt for Covid-19. Vi vil gå inn i karantene og starte prosessen med å bli frisk umiddelbart. Vi vil komme gjennom dette SAMMEN, skriver Trump på Twitter like før klokken syv norsk tid.

Trump og førstedamen varslet rundt to timer tidligere at de hadde testet seg etter at presidentens nære rådgiver Hope Hicks hadde testet positivt.

– Hope Hicks som har jobbet så hardt uten å en gang ta en liten pause, har akkurat testet positivt for coronavirus. Forferdelig, skrev Trump like før klokken 05 natt til fredag.

Nyhetsbyrået AP skriver at Trumps koronasmitte er den mest alvorlige kjente helsesituasjonen for en sittende amerikansk president i nyere historie, ifølge NTB.

Presidenten er 74 år gammel, noe som plasserer han i risikogruppen for å utvikle komplikasjoner som følge av coronaviruset.

Oljeprisen faller under 40 dollar

Markedene reagerte umiddelbart på nyheten om at presidenten har testet positivt. Prisen på nordsjøolje (Brent spot) faller i skrivende stund 2,95 prosent til 39,48 dollar fatet.

S&P 500 futures falt umiddelbart etter nyheten. Rundt en time senere har situasjonen forverret seg. Alle de tre toneangivende indeksene peker nå mot en nedgang på mer enn 1,5 prosent ved børsåpning fredag ettermiddag. Samtidig peker futureshandelen på de europeiske børsene ned etter nyheten.

De åpne børsmarkedene i Asia reagerer også negativt på nyheten. I Tokyo faller Nikkei-indeksen rundt 0,3 prosent, mens STI-indeksen i Singapore er ned 0,7 prosent. Størst er fallet likevel i Sydney hvor ASX200-indeksen nå er ned 1,16 prosent.

Gullprisen derimot har hentet seg inn og handles flatt på 1.907 dollar per unse, opp fra 1.890 dollar like før meldingen kom. Gull anses som en trygg havn, og har til vane å styrke seg i usikre tider.

Brent-prisen

Dro sammen til debatt

Tidligere denne uken var Hope Hicks med Donald Trump og Melania Trump da de reiste til Cleveland for å delta i presidentdebatten mot demokratenes presidentkandidat Joe Biden.

Etter planen skulle Trump reise til Florida for å fortsette valgkampen fredag. Denne turen er nå avlyst, ifølge NTB.

– Vi har det bra og jeg har utsatt alle kommende forpliktelser, skriver førstedame Melina Trump på Twitter.

Det hvite hus-legen Sean Conley sier i en uttalelse at presidenten og førstedamen er i god form, og at de planlegger å bli hjemme i Det hvite hus gjennom sykdomsforløpet. Han understreket også at Trump vil fortsatte å gjøre sine plikter mens han blir frisk.

Under et intervju med Fox News i natt uttalte Trump at det er «veldig vanskelig» å holde avstand med mange mennesker rundt seg.

– Når de kommer bort til deg er det vanskelig å si «hold avstand, hold avstand». Du vet det er en tøff situasjon, det er en forferdelig ting, sa Trump til kanalen.

Trump er ikke den første statslederen som får bekreftet coronaviruset. Tidligere har blant annet Storbritannias statsminister Boris Johnson og Brasils president Jair Bolsonaro blitt bekreftet smittet av viruset.

Publisert: