Da oppvekststyret i Stavanger var i Amsterdam i forrige uke, besøkte Atle Simonsen og Turid Haaland Wiersholm fra Frp containerlandsbyen Keetwonen studenthousing:

— Dette er de nest mest populære studentboligene i Amsterdam. Dette er rimelige og funksjonelle boliger på 25 kvadratmeter. De har eget bad, toalett, balkong og er bygget på studenters premisser, forteller de to som vil ha opp 500 -1000 lignende boliger på universitetsområdet i Stavanger.

Det skriver aftenbladet.no.

Billig

— Hele 863 studenter står i dag i kø for å få studentbolig. I dag velger studenter bort Stavanger som studiested fordi de ikke har råd til å studere her. Det å leie bolig tar knekken på studentøkonomien, det kan vi nå løse, sier Wiersholm til aftenbladet.no.

Studenter trenger ikke store, luksuriøse boliger, de ønsker tak over hodet til en pris de har råd til og et levende studentmiljø

— En hybel på 20 kvadratmeter i Stavanger ligger på 6500 - 9000 kroner i måneden. Stipend og lån er på 6800 kroner, noe må gjøres. Studenter trenger ikke store, luksuriøse boliger, de ønsker tak over hodet til en pris de har råd til og et levende studentmiljø. Det kan vi gi dem på denne måten, ivrer Simonsen som selv kunne tenke seg å bo slik.

— I Amsterdam hadde de fått veldig mye for pengene. Det opplevdes absolutt ikke som en brakkelandsby, men heller et livlig boområde med parker og liv, tilføyer Wiersholm.

- Må tenke nytt

— Vi må la alle gode krefter, private og offentlige få slippe til å være med å løse denne boligkrisen. Samskipnadene bygger for dyrt. Derfor klarer de ikke å bygge mange nok boliger, selv om de får statsstøtte på 150.000 kroner per boligenhet. Mener politikerne alvor med at de vil bli en universitets- og studentby, må vi vise handlekraft og tenke nytt. Det må også universitetet gjøre, fortsetter Simonsen.

Er du enig? Si din mening i kommentarfeltet eller på våre facebooksider!

Stavangerfirma vil bygge

— Gratis tomt er det som står mellom en studentlandsby på Ullandhaug og fortsatt boligkrise, hevder Simonsen som har snakket med et stavangerfirma som står klar til å importere prosjektet til Norge.

— Det eneste de ber om er å kunne få gratis tomt slik som studentsamskipnadene får til sine boliger, fremholder han.

Siden boligene bygges uten statsstøtte er det kun behovet som setter grenser for hvor mange boliger man kan ha. Prisene vil være konkurransedyktige med samskipnaden sine boliger til og med uten statsstøtte. Det aller viktigste er uansett at de er betydelig billigere enn det private markedet, fortsetter Frp-politikeren.

En annen fordel med denne type boliger er at de kan flyttes dersom det skulle bli nødvendig, påpeker Wiersholm:

— Nå kan universitetet låne bort en av sine tomter fram til den dagen Universitetet skal utvide. Da kan boligene flyttes til en nabotomt eller et annet sted.