I det andre kvartalet i 2012 rant det 625 millioner kroner ut av Uninor, Telenors selskap i India.

- Jeg er imponert over ledelsen i Uninor. De holder ut, til tross for vanskelige forhold, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

«De vanskelige forholdene» Baksaas snakker om, er at Telenor og Uninor fremdeles ikke vet hvor mye de må betale for å fornye lisensene de trenger hos indiske myndigheter for å drive videre.

Nye lisenser skal etter planen tildeles innen slutten av august, men den norske mobilgiganten har liten tro på at myndighetene vil holde denne fristen.

Mist er tålmodigheten

- Vår investeringsvilje avtar jo lengre tid det tar å få dette avklart, sier Baksaas, som håper på at vilkårene for videre drift vil bli avklart i løpet av høsten. - I ytterste konsekvens kan lisensprisen bli for høy for oss, og da vil måtte trekke oss ut.

For å signalisere at de ikke vil la seg presse for penger av indiske myndigheter,

har Telenor satt en grense for hvor mye de vil investere i landet pluss hvor mye de er villige til å tape. Grensen er satt på 155 milliarder rupi, eller nesten 17 milliarder norske kroner.

- Dette er helt klar ment som et signal til myndighetene i India. Vi vet at de følger med, sier Baksaas.

Trapper ned

Enn så lenge fortsetter Telenor som planlagt. I dag er selskapet inne i 13 regioner i India, men nå skal Uninor trimmes, og de fire minst lønnsomme regionene skal kuttes ut. - Vi vil trekke oss gradvis ut, og målet er at vi skal være lønnsomme i India i løpet av 2013, sier Baksaas.