Det er en ny rekord i ledighetstallene, ifølge statistikkbyrået Eurostat.

I alt 17,36 millioner mennesker sto i mars uten arbeid i landene som er tilknyttet eurosamarbeidet, en økning på 169.000 fra februar.

På et år, siden mars 2011, har totalt 1,7 millioner mennesker mistet jobben sin.

Tallene ble kjent dagen etter at tusenvis av europeere strømmet ut i gatene for 1. mai-markeringen. I år ble 1. mai preget av sinne over de mange innstramningstiltakene som er foreslått i de ulike landene.

Høyest ledighet i Spania

Spania hadde regionens høyeste ledighetstall i mars. Her er 24,1 prosent av befolkningen arbeidsledige, ifølge Bloomberg. I Hellas er 21,7 prosent ledige, men dette tallene ventes å stige betydelig.

De laveste ledighetstallene står Østerrike og Nederland for, her er henholdsvis 4 og 5 prosent av befolkningen arbeidsledige.

En av tre unge uten arbeid

Litt tidligere i dag ble det kjent at arbeidsløsheten i Italia gikk opp med 0,2 prosent fra februar til mars, ifølge tall fra Italias statistiske sentralbyrå Istat.

Verst er det for de aller yngste. Blant italienere i alderen 15-24 år lå arbeidsløsheten på 35,9 prosent i mars. Det er en økning på 2,0 prosentpoeng fra februar, ifølge NTB.

Stadig flere ønskes til Norge

Tall fra Nav Eures viser at flere europeere får jobb i Norge. Annenhver bedrift opplyser at de har tatt inn ansatte fra et annet europeisk land.

— Bruken av europeisk arbeidskraft vokser nå kraftigst innen bygg- og anlegg. For første gang på fire år er bransjen helt på topp i å rekruttere europeere, foran hotell- og restaurantbransjen, hvor vi ser en nedgang for første gang på mange år, sier Almedina B. Jahre, som leder i Nav Eures.

Privat sektor er gjennomgående litt mer ivrig enn offentlig sektor når det gjelder å ansette utlendinger. 31 prosent av de private virksomhetene benyttet seg av arbeidskraft fra Europa i fjor, mens tallet for offentlig sektor var 26 prosent