Antall nye søknader om arbeidsledighetstrygd i USA, jobbless claims, var på 363.000 forrige uke, melder Bloomberg. Det er 9000 færre enn uken før, skriver økonominettstedet. Dette er det laveste nivået på tre uker.

På forhånd var det ventet at 370.000 nye krav om ledighetstrygd ville komme forrige uke, viser estimater Bloomberg har hentet inn fra en rekke analytikere.

Tirsdag neste uke skal presidentvalget etter planen gå av stabelen i USA, forutsatt at det ikke blir utsettelser grunnet uværet Sandy. Ledighet har vært et viktig tema i valgkampen og oppløftende arbeidsmarkedstall i innspurten kan bli viktig for president Barack Obamas kamp mot utfordrer Mitt Romney.

Fredag er det knyttet stor spenning til den månedlige arbeidsmarkedsrapporten i USA, som vil vise om den oppløftende utviklingen fra september holder seg.

Vi dekker denne rapporten på ap.no/okonomi fredag ettermiddag.

Overraskende mange nye jobber

ADP-rapporten for oktober, som også ble lagt frem torsdag ettermiddag, viser at det ble skapt 158.000 nye jobber i privat sektor forrige måned. Det er mer enn analytikerne på forhånd ventet. Ifølge analytikere økonominettstedet Bloomberg har snakket med var det ventet 131.000 nye jobber skapt i privat sektor i oktober.

Analytikernes anslag varierte mellom 80.000 og 170.000 på forhånd. Fremgangsmåten for å beregne tallene som leveres av ADP forskningsinstitutt er nylig blitt endret til å gjelde et større utvalg og en annen regnemåte. Den gamle regnemåten viste en økning på 162.000 jobber i september.