Fristen for å levere selvangivelsen er 30. april. Hvis du etter en grundig sjekk verken har noe å forandre eller tilføye, trenger du ikke levere selvangivelsen.

Rett etter at selvangivelsene ble sendt ut i slutten av mars, ble det kjent at 270.000 skatteytere har mangelfulle opplysninger i selvangivelsen. Ekspertene råder alle til å gjennomgå postene i selvangivelsen før du leverer. Mange tror at selvangivelsen fra skatteetaten er riktig utfylt. De kan derfor gå glipp av flere tusen kroner i fradrag og betale for mye skatt.

Forholder du deg passiv, blir selvangivelsen betraktet som levert.

Her er noen av tipsene vi har samlet i løpet av våren:

Pensjonister — 1: De nye skattereglene vil gi utslag i hvor mye du som alderspensjonister får utbetalt. De med små pensjoner vil få et større fradrag enn tidligere år, mens pensjonister med høyere utbetalinger vil få mindre. Les mer her!

Pensjonister - 2: Dersom den ene ektefellen har en lav uføretrygd og den andre en høyere pensjonsinntekt kan de spare titusener i skatt på å fordele inntekten seg i mellom. Les mer her!

Bolig: Sørg for at ligningsverdien på boligen ikke er høyere enn den skal være. Høsten 2010 ba Skatteetaten alle boligeiere om å fylle ut opplysninger om boligareal, boligtype og byggeår. Det er disse faktorene som utgjør ligningsverdien til slutt. Nytt av året er at opplysningene om boligen er forhåndsutfylt. Er det feil her, kan du rette opp disse under «Grunnlag for ligningsverdi, post 4.3.2 – bolig – boligselskap». Les mer her!

Ungdom: Det er mange fradrag og elementer som særlig unge bør tenke på. Studiestøtte, lån fra foreldre, BSU er blant disse. Les om dem her!

Foreldrefradrag: Utgifter til felles barn og barn fra tidligere forhold kan føres på flere måter. Hovedregelen er at det gis foreldrefradrag for inntil 25.000 kroner for første barn under tolv år. Deretter gis det inntil 15.000 kroner i fradrag for hvert av de neste. Men det er en del andre ting å tenke på. Les om dem her!

Andre ting du bør tenke på: Reisefradrag, gavefradrag, pendlerfradrag, sykdomsfradrag. Les mer om dette her!

Nettprat: Skatteekspertene Gry Nilsen og Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen svarte på lesernes spørsmål om selvangivelsen tidligere denne uken. Les spørsmålene og svarene her!

Har du flere tips? Del dem med andre lesere i kommentarfeltet eller på våre facebooksider!