Konkurransetilsynet anker dom om Schibsteds oppkjøp av Nettbil til Høyesterett

Tilsynet vil stanse oppkjøpet, men lagmannsretten er uenig. Nå vil Konkurransetilsynet at Høyesterett skal ta saken.

Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Staten ved Konkurransetilsynet har anket Gulating lagmannsretts dom fra mars i år til Høyesterett, ifølge en melding fra tilsynet.

Lagmannsretten opphevet Konkurranseklagenemndas vedtak om å forby foretakssammenslutningen mellom Schibsted og Nettbil.

– Konkurransetilsynet er ikke enig i lagmannsrettens dom og har derfor anket dommen til Høyesterett, sier juridisk direktør i Konkurransetilsynet Karin Stakkestad Laastad i en uttalelse.

Retten ga Schibsted grønt lys

Konkurransetilsynet fattet vedtak som forbød transaksjonen i november 2020. Schibsted påklaget vedtaket til Konkurranseklagenemnda, men nemnda ga tilsynet medhold.

Schibsted tok ut søksmål for Gulating lagmannsrett, og lagmannsretten opphevet Konkurranseklagenemndas vedtak i mars i år. Retten er ikke enig med konkurransemyndighetene i at foretakssammenslutningen mellom Schibsted og Nettbil i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse.

Ved juletider 2019 meldte Schibsted at medie- og rubrikkonsernet investerer i oppstartsselskapet Nettbil. Selskapet er en digital markedsplass for auksjonsbasert salg av bil mot forhandlere over hele Norge.

Frykter for konkurransen

Konkurransetilsynet mener oppkjøpet av nettbiltjenesten Nettbil reduserer konkurransen i markedet. Tilsynet har påpekt at både Schibsted og Nettbil tilbyr tjenester innen formidling av kjøp og salg av bruktbiler gjennom nettbaserte plattformer. Schibsted-eide Finn tilbyr annonsetjenester til blant annet privatpersoner som ønsker å selge bruktbil.

E24 er eid av VG som er en del av Schibsted-konsernet. Enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom aksjespareprogram for ansatte.

Publisert: