- Ante ingenting

Eks-agent for Dreams Showbar arrestert for menneskehandel. - Jeg ante ikke at han kunne være involvert i noe slikt, sier Dreams-eier i Bergen.

Publisert Publisert

OVERRASKET: Eier og daglig leder ved Dreams i Bergen, Geir Carlsen, blir overrasket da bt.no ringer ham om arrestasjonen av Mandre. Foto: ODD NERBØ

  • Ørjan Torheim
  • Christian Nicolaisen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Den estiske agenten Indrek Mandre, som har formidlet dansere til blant annet strippeklubbene Dreams i Bergen og Trondheim, er arrestert i hjemlandet.

Ifølge estiske påtalemyndigheter skal Mandre ha lagt til rette for at dansere prostituerte seg ved strippeklubber i Luxembourg og Hellas. Etterforskningen skal ha pågått i lang tid.

— Kvinnene har trodd at de skulle være dansere på en strippeklubb. Idet de kommer til Luxembourg og Hellas, blir de bedt om å prostituere seg også, sier statsadvokat Steven Hristo Evestus i Estland til bt.no.

- Ikke kobling til Norge

Evestus er påtaleansvarlig for saken i Estland. Ofrene, i all hovedsak fattige kvinner uten fast inntekt, har blitt lurt, mener statsadvokaten. Ifølge Evestus er det ingenting som tyder på at prostitusjonssaken har forgreininger til Norge eller Bergen.

Han har holdt en fantastisk fasade hvis beskyldningene mot ham er riktige

Atle Maaø, kjedeleder for Dreams i Norge

— Så langt i etterforskningen har vi ikke informasjon som viser at kvinnene som havnet i Norge har blitt lurt til prostitusjon, sier Evestus.

Ifølge estiske nettaviser ble Indrek Mandre arrestert fredag 10. februar.

Kuttet samarbeidet

Dreams Showbar i Bergen er blant klubbene som har fått formidlet dansere gjennom Mandre. Eier og daglig leder ved Dreams i Bergen, Geir Carlsen, blir overrasket da bt.no ringer ham om arrestasjonen av Mandre.

— Dette har jeg ikke hørt om. Vi brukte Mandre som agent frem til i fjor vår, jeg vil anslå frem til april/mai. Vi kuttet samarbeidet blant annet på grunn av for dårlig kvalitet på danserne han sendte oss. Jeg ante ikke at han kunne være involvert i noe sånn som dette. Vi har aldri vært interessert i å befatte oss med noen som driver med kriminell virksomhet. Vi jobber hardt mot dette, sier Carlsen.

— For oss fremsto Mandre som en meget seriøs aktør, som blant annet samarbeidet med myndighetene i Estland mot prostitusjon. Vi fikk også opplyst at han samarbeidet med Estlands svar på Nav om rekruttering av personell. Og på nettsidene sine ga Mandre klart uttrykk for at han tok avstand fra prostitusjon, sier Carlsen.

Carlsen anslår at de har fått formidlet 7-8 dansere gjennom Mandre og Eurostrip.

— Han har vært én av totalt ni europeiske agenter som Dreams showbar i Bergen har benyttet. Vi følger opp alle agentene våre så godt vi kan, og prøver å sikre oss at det ikke er noe tull, sier Carlsen.

- Fullstendig i sjokk

Mindre sjokkert er ikke Atle Maaø, eier av Dreams i Trondheim og kjedeleder for Dreams i Norge. Han har fått med seg nyheten om arrestasjonen av Mandre. Klubben i Trondheim kuttet samarbeidet med Mandre tidlig i fjor, med samme begrunnelse som klubben i Bergen. Samarbeidet startet i 2007, og Maaø anslår at den estiske agenten formidlet 10-20 forskjellige dansere til dem.

Vi følger opp alle agentene våre så godt vi kan, og prøver å sikre oss at det ikke er noe tull

Geir Carlsen, eier av Dreams showbar i Bergen

— Jeg er fullstendig i sjokk og har nesten ikke pust. Jeg hadde ingen idé whatsoever. Han har holdt en fantastisk fasade hvis beskyldningene mot ham er riktige, sier Maaø.

Han viser blant annet til at Mandre har flagget at stripping er en farlig bransje, og markedsført Eurostrip som et trygt alternativ.

«Not escort, not prostitution!» står det på hjemmesiden til Eurostrip, der den arresterte Mandre står oppført som impersario.

Kan få fem års fengsel

Ifølge estiske påtalemyndigheter risikerer den tidligere Dreams-agenten inntil fem års fengsel om han skulle bli dømt. Den siktede esteren nekter straffskyld.

— Dette er trist og leit for oss som har samarbeidet med denne mannen, og for bransjen, sier kjedeleder Maaø i Dreams.

— Vi jobber hardt med interne, etiske spilleregler. Så kommer en ekstern aktør og bidrar så sterkt til å gjøre noe som er ekstremt ødeleggende for oss. Men jeg føler ikke vi er involvert eller har gjort noe klanderverdig. Det som nå kommer opp har vi ikke fått en eneste indikasjon om, heller ikke gjennom samtaler med danserne som har kommet hit, sier Maaø.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Tilsette fortel om trakassering og fryktkultur – no er det oppretta varslingssak mot rådmannen

  2. Feiring endte i slags­mål og kaos. – Det sto noen der som var hvite av pulver.

  3. Han skulle ha kjempet om VM-gull. Nå graver han grøfter i Bergen i stedet.

  4. – Slik burde vi heller reagert på korona

  5. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.

  6. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.