Det er ikke bare Norges rikeste Johan H. Andresen, som har lagt sin elsk på Twitter.

Aktiv på Twitter

Nå har også en annen mektig næringslivstopp, nemlig den mektige mediemagnaten Rupert Murdoch, tatt denne mikrobloggtjenesten i bruk til å fortelle hva han virkelig mener.

Siden han startet sin Twitter-konto @rupertmurdoch nå på nyåret har 80-åringen lagt ut hele 85 tweets.

Det er nå nesten 150 000 som følger Murdoch, som er eier av et av verdens største underholdningsselskaper News Corp.

Og Murdoch snakker rett fra levra til sine Twitter-følgere og har fått masse pes for det.

Kjemper for SOPA

Blant annet kritiserte han britene for å ta ut for mye ferie med tanke på landets økonomi, et utsagn som ble fjernet men som lever videre som "retweetet".

Nå engasjerer han seg i SOPA — et direktiv som setter klare begrensninger på Internett og som kan komme til å bli vedtatt av amerikanske myndigheter. Internett-bransjen med Google i spissen raser mot direktivet og demonstrerer mot det på nett på ulike måter.

USAs president Barack Obama har også gitt uttrykk for at han er imot direktivet i sin nåværende form.

Sjef for piratkopiering

Dette har fått Murdoch til å se rødt. For i likehet med store deler av Hollywood og underholdningsbransjen forøvrig er han for SOPA. I Twittermeldinger han la ut fredag kaller han Google for skinnhellighet og for å være sjefen av piratkopiering — som legger ut filmer gratis og selger annonser rundt dem. Google har offentlig tilbakevist beskyldningene.

Han skjeller også ut Obama for at han har alliert seg med de kapitalsterke folkene fra Silicon Valley som truer all programskaping med piratkopiering eller vanlig tyveri.

Murdoch har fortsatt Twitter-utfallene mot disse og andre som kjemper mot SOPA har fortsatt også denne uken. Den siste meldingen fra Murdoch lyder "Don't care about people not buying movies, programs or newspapers, just stealing them."