Jacob Schram om å få sparken: – Kom svært overraskende på meg

Jacob Schram må forlate sjefsstolen i Norwegian på dagen, halvannet år etter å ha startet i jobben. Han sier beslutningen fra styret var «svært overraskende,» og at han har vært villig til å redusere etterlønnen «betydelig».

Én måned etter at Norwegian forlot konkursbeskyttelsen, må Jacob Schram forlate sjefsstolen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Styrets beslutning om å gi meg sparken kom svært overraskende på meg, sier Norwegians tidligere konsernsjef Jacob Schram i en uttalelse.

Mandag morgen kom det frem at han må forlate rollen som konsernsjef, bare halvannet år etter å ha startet i jobben. Det er styret i Norwegian som har stemt for å kaste Schram.

Det er tidligere finansdirektør Geir Karlsen som tar over. Han har tidligere gått inn som vikar da Bjørn Kjos gikk av i 2019, men nå blir han konsernsjef på permanent basis.

Geir Karlsen om å bli Norwegian-sjef: – En prosess som har gått fort

– Har vært villig til å forhandle

Den tidligere konsernsjefen sier har han vært villig til å redusere etterlønnen sin «betydelig,» uten å bli enig med styret.

– Min ansettelsesavtale fastslår at jeg har en oppsigelsestid på ni måneder og 15 måneders etterlønn. Alle visste at konsernsjefjobben i Norwegian var meget risikofylt, og derfor ble denne avtalen inngått i 2019, sier Schram i uttalelsen.

– Jeg har vært villig til å forhandle med styret om å revidere min etterlønnsavtale, og jeg har kommet med konkrete tilbud som ville ha redusert denne i betydelig grad. Disse forhandlingene førte dessverre ikke frem.

I de ni månedene vil Schram motta sin nåværende lønn, og deretter vil 15 måneders sluttvederlag komme i månedlige utbetalinger.

I børsmeldingen som Norwegian sendte ut mandag morgen, skrev styret at de har forsøkt å redusere sluttpakken ned «til et nivå som reflekterer utfordringene i bransjen, men ingen avtale har blitt nådd».

Aftenposten/E24 har tidligere skrevet om lønns- og bonusordningene som er lagt opp i Norwegian nå på vei ut av coronakrisen.

De innebærer at Schram vil få 5,25 millioner kroner i oppsigelsesperioden, før han deretter får 8,75 millioner kroner i fallskjerm.

Schram hadde en grunnlønn på 7,0 millioner i året som konsernsjef – betydelig mer enn Geir Karlsen, som beholder sin lønn på 4,5 millioner i den nye rollen.

Bjørn Kise om Norwegian-byttet: – Et klokt lederbytte

– En fantastisk gjeng

Schram sier han er glad for samarbeidet han har hatt med styret, fagforeninger og medarbeidere.

– Det er en fantastisk gjeng som det har vært et privilegium å få lede i denne ekstremt turbulente perioden, og jeg gleder meg over å se at selskapets fly nå er på full fart opp i luften igjen. Jeg ønsker Geir Karlsen og alle andre Red Nose Warriors lykke til videre.

Han avslutter med å si at han er «avskåret» fra å gi ytterligere kommentarer om saken.

Jacob Schram forlater Norwegian en knapp måned etter at selskapet gikk ut av konkursbeskyttelsen med seks milliarder i frisk kapital.

– Jeg vil påstå at Geir og teamet hans har skapt finanshistorie, både innenfor bransjen, men også innenfor finanssektoren, sa Schram om sin etterfølger den gang.

Publisert: