De ansatte ble informert om flytteplanene i januar. Fredag informerte adm. direktør Espen Hoff i eierselskapet Inwido at styret har tatt den endelige beslutningen.

Dermed blir det slutt på produksjon av dører og vinduer i Os.

80 osinger som har jobbet i den tradisjonsrike bedriften må ut på jobbmarkedet.

Etterlønn og hjelp

— Vi tillitsvalgte har vært opptatt av å få på plass økonomiske og sosiale tiltak for de ansatte. Jeg er fornøyd med at vi har fått til en avtale om etterlønn og garantilønn, sier hovedtillitsvalgt Dagfinn Mjånes ifølge en pressemelding fra Inwido.

De ansatte får ifølge Mjånes også hjelp til å finne annet arbeid.

FLINKE FOLK: - Her er mange flinke folk som bør være attraktive for næringslivet i regionen, sier hovedtillitsvalgt Dagfinn Mjånes, som er fornøyd med at de har greid å få til en avtale om etterlønn og garanti for de rundt 80 ansatte som mister jobben ved Lyssand Treindustri. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG

— Vi har mange dyktige ansatte som bør være attraktive for næringslivet i regionen, sier Mjånes.

Styret i Inwido AB har bestemt at produksjonen skal flyttes fra Os til Lenhovda/Vetlanda i Sverige. Produksjonen skal flyttes gradvis. Siste produksjonsdag i Os blir 4. juli.

Det resterende utstyret og inventaret skal tas ned i løpet av høsten.

Trevaremarkedet skyter fart

Samtidig som produksjonen legges ned i Os, melder bransjen om gode tider.

Ifølge bransjeforeningen Norsk trevare har norske vindusprodusenter 10 prosent økning i salgstallene i forhold til januar i fjor.

Importen følger i stor grad svingningene i det norske markedet, og i forhold til januar 2013 har importen økt med syv prosent totalt. Det er spesielt importen av ytterdører og vinduer som øker.

Men eksporten svekkes. Den har gått ned med nesten 20 prosent siden i fjor.