Apple og Foxconn varsler redusert produksjon etter coronautbrudd

Teknologigiganten Apple og selskapets underleverandør Foxconn varsler redusert produksjon av mobiltelefoner som følge av coronasmitte på Foxconns anlegg.

Taiwanske Foxconn er Apples største underleverandør. Selskapet har måttet stenge driften i Zhengzhou i Kina, noe som fører til konsekvenser for Apple.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Taiwanske Foxconn har måttet stenge ned det enorme fabrikkområdet ved flyplassen i Zhengzhou i Kina, der det blant annet lager mobiltelefoner for Apple.

Flere hundre tusener er ansatt ved fabrikken, som i praksis fungerer som en egen by der arbeiderne også bor.

Sent søndag kveld sendte Apple ut en pressemelding der det het at produksjonskapasiteten nå er betydelig redusert.

Få timer senere varslet Foxconn markedet om at resultatet for årets siste kvartal kommer til å bli nedjustert som følge av situasjonen.

– Selskapets utsikter for fjerde kvartal var opprinnelig forsiktig optimistisk, men som følge av pandemien som berører driften vår i Zhengzhou, kommer selskapet til å nedjustere utsiktene for fjerde kvartal, opplyser Foxconn.

Lokale myndigheter stengte ned området rundt fabrikken onsdag i forrige uke. Det skjedde først etter at ansatte varslet om mangel på medisinsk hjelp.

Kina er den siste store økonomien i verden som fortsatt har som strategi å slå ned coronautbrudd idet de oppstår, ved å innføre raske nedstenginger, gjennomføre massetesting og langvarig karantene, til tross for konsekvensene det medfører for næringsliv og internasjonale forsyningsledd.

Kinesiske myndigheter varslet senest lørdag at Beijing vil fortsette den stramme linjen for å holde coronasmitten unna.

Publisert: