Les også:

Fred A. Ingebrigtsen eier en 800 kvadratmeter stor villa på stranden i Marbella i Spania. Svømmebasseng og egen golfbane er også på eiendommen.

Handelsbanken sier den har pant i eiendommen på 123 millioner kroner. Likevel tilbrakte banksjef Terje Lind en uke gratis i luksusvillaen høsten 2009.

Dagens Næringsliv gjengir i dag en tekstmelding som banksjefen skal ha sendt til Ingebrigtsen:

«Hei Fred. Håper du har nytt noen fine og late dager på godset. Har planer om å reise ned neste lørdag og håper det var mulig å tilbringe noen dager på slottet ditt. Føler meg rimelig utbrent og har behov for friperiode fra alt maset.»

— Følte seg presset

Lind vil overfor DN verken bekrefte eller avkrefte om han har sendt tekstmeldingen.

Han bekrefter at han oppholdt seg i ferievillaen, men sier at han også var på jobb under oppholdet i Spania.

Advokat Bjørn Kvernberg representerer Ingebrigtsen og sier han følte seg presset til å la banksjefen få bo i ferieboligen.

- Som lånekunde havner man selvsagt i en vanskelig situasjon når banksjefen spør om å få låne boligen uten å betale for det, sier Kvernberg til DN.

Eiendommen i Marbella skal tvangsselges på oppdrag fra Handelsbanken. Boligtvisten er et av flere forhold som skal behandles i et søksmål på 420 millioner kroner som Fred A. Ingebrigtsen har anlagt mot Handelsbanken. Søksmålet skal opp i Stavanger tingrett i juni.

Kommunikasjonsdirektør i Handelsbanken, Lars N. Sætre, sier til DN at banksjefen var i Marbella for å avholde visninger i huset til Ingebrigtsen. Han sier både banken og huseieren ønsket å selge eiendommen til en best mulig pris og at det derfor var naturlig å reise ned for å se på eiendommen.

Han sier at det i ettertid hadde vært klokt om banksjefen ikke bodde i huset under oppholdet.

Siktet for innsidehandel

Fred A. Ingebrigtsen ble sommeren 2008 utpekt som hovedsiktet i Acta-saken, som omhandler innsidehandel i selskapet. Omfattende handel med Acta-aksjer hadde blitt gransket av Kredittilsynet i lengre tid, før politiet slo til med en razzia i juni 2008.

Høsten 2010 ble siktelsen imidlertid redusert til ikke å omhandle den såkalte mafiaparagrafen, som innebærer at man har handlet som en organisert gruppe.

I desember 2010 ble etterforskningen avsluttet og saken er nå til behandling hos statsadvokaten, som avgjør om det skal tas ut tiltale. Ingebrigtsen nekter straffeskyld i saken.