Medietilsynet godkjenner A-pressens kjøp av Edda Media, men konsernet må selge syv aviser.Tidligere har Medietilsynet vurdert å nedlegge forbud mot oppkjøpet.

Stort eierskap

Etter flere møter med A-pressen har Medietilsynet fattet vedtak om at oppkjøpet av Edda Media tillates på visse betingelser. Kjøpet ble gjort i desember i fjor til en samlet sum på drøyt 1 milliarder kroner, men gjennomføringen av fusjonen mellom A-pressen og Edda har ikke kunnet begynne fordi Medietilsynet nedla et midlertidig gjennomføringsforbud.

Problemet for A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen er at det fusjonerte selskapet vil få en dekning på over 60 prosent i områdene rundt Oslofjorden. Denne andelen er større enn loven om eierskap tillater.

Følg oss på Facebook!

Disse må selges

Medietilsynets vilkår for kjøpet av Edda Media er at de syv lokalavisene Varden, Østlandets Blad, Vestby Avis, Enebakk Avis, Ås Avis, Smaalenenes Avis og Rakkestad Avis selges.

Tidligere i sommer godkjente Konkurransetilsynet kjøpet, forutsatt at A-pressen selger Demokraten i Fredrikstad og enten Varden eller TA i Skien. Demokraten ble solgt i august.