Føler seg lurt av «knalltilbud»

Koselampen koster 139 kroner hos Groupon, 66 kroner hos eBay.

Publisert: Publisert:

KOSEDYRET: Her er skilpadden med innebygget lys. Prisen varierer stort fra nettsted til nettsted.

Hun ville bare kjøpe et selvlysende kosedyr til sin datter i julegave. Idet hun var i ferd med å Grouybestille varen på nettstedet Groupon til 139 kroner, oppdaget hun at samme kosedyr koster kun 66 kroner hos nettstedet eBay.

— Jeg tror mange ville følt seg lurt hvis man slo til på et slikt tilbud, for deretter å oppdage at varen koster halvparten så mye på et annet nettsted, sier fru Pedersen, som ikke ønsker fornavnet sitt på trykk.

I Groupons tilbud vises det samtidig til at skilpadden har en verdi på opptil 598 kroner.

— Det blir jo helt feil å lokke med en slik førpris, sier hun.

Forholder seg ikke til eBay

Produktansvarlig Daniel Olofsson i Groupon sier at de sammenligner alltid priser med norske leverandører, nettsteder og butikker - ikke utenlandske.

— I Norge er det tre andre aktører som selger denne varen, to av dem tar 349 kroner for skilpaddelampen, den tredje tar 199 kroner. Det viser at vi er billigst, sier Olofsson.

- Men like fullt kan man kjøpe det langt billigere fra eBay?

— Vi kan ikke forholde oss ikke til eBay. Hvem som helst kan legge ut varer der, vi forholder oss til norske aktører og norske lover.

"Beroligende nattlampe"

- Det står i annonsen at verdien er opptil 598 kroner?

— Det stemmer, men det er for to eksemplarer. For denne ene varen som er priset til 139 kroner, har vi regnet oss frem til en originalpris på 299 kroner, noe som gir en rabatt på 53 prosent, sier produktsjefen.

I Groupons annonse beskrives produktet slik: " Beroligende nattlampe som projiserer en vakker stjernehimmel i rommet. Nattlampen sørger for at ditt barn kan sove godt under en vakker stjernehimmel og fungerer samtidig som et mykt kosedyr".

Får daglige tilbud på mail

Det endte med at Pedersen bestilte kosedyret med innebygget lys hos eBay.

— Flere ganger for dagen får jeg tilsendt tilbud fra Groupon på mail, og jeg pleier alltid å sammenligne prisene med andre nettsteder. Det vil jeg fortsette å gjøre, sier hun.

Publisert: