Tom Bredesen (50) hadde SAS-billett fra Gardermoen til Kjevik, Kristiansand klokken 17 tirsdag ettermiddag. Fem timer senere vet han fremdeles ikke om han kommer seg hjem.

— Dette er en skandale og jeg er fly forbannet. Uhell kan skje, det er greit, men vi får ingen informasjon hverken fra Avinor eller flyselskapene, sier Bredesen til Aftenposten.no.

Full stans i flybensin-fyllingen

Tirsdag ettermiddag og kveld førte en feil ved drivstoffanlegget på Gardermoen til lange køer, store forsinkelser, kanselleringer og masse frustrasjon blant de reisende. Ved 19 30-tiden kveld var feilen rettet opp, men først onsdag morgen går flytrafikken igjen som normalt.

Bredesen hadde vært på jobb i Oslo og var booket på SK 221 klokken 17 05.

Gardermoen-Torp-Kjevik?

— Ved 19.30-tiden ble vi busset ut fra terminalen med beskjed om at flyet hadde drivstoff nok til å nå Torp flyplass i Sandefjord. Der skulle flyet mellomlande og få mer drivstoff. Men etter lang ventetid, fikk vi beskjed om at kapteinen var blitt akutt syk og at flyet likevel ikke kom i luften, forteller Bredesen.

Tilbake i ankomsthallen venter fortsatt passasjerene som vil til Kristiansand på beskjeder.

— Jeg må jo stole på at kapteinen ble syk, og håper han er frisk igjen, men det høres rart ut. Like rart er det at SAS ga grønt lys til å fly til Torp med minimalt med drivstoff på tanken. Jeg vet ikke hva som er sant, men det er frustrerende og skandaløst å bli behandlet behandlet på denne måten. Det er ikke noen flyplassansatte å se, og ingen andre kan heller bidra med hjelp, sier Tom Bredesen.

- Alle skal opp i luften

- Vårt mål er å få alle fly opp i luften og av gårde i kveld eller i natt, også til kristiansand, sier Tormod Sandstø, pressevakt i SAS til Aftenposten.no ved 22-tiden.

Han kan ikke bekrefte opplysninger om den syke piloten eller om et fly var tanket til å nå Torp.

— Vi beklager sitasjonene som har oppstått og at enkelte opplever at de ikke har fått nok informasjon. Vårt hovedmål er å få fly og passasjerer avgårde, med tanke på dem, men også for at trafikken kan avvikles best mulig i morgen, onsdag, sier Tormod Sandstø.

Må kontakte flyselskapet selv

Pressesjef Vegar Gystad ved Oslo lufthavn (OSL) sier at passasjerene må skaffe seg konkret reiseinformasjon fra sine flyselskap.

— Vi kan bare beklage at passasjerene opplever denne situasjonen, men vi vet ikke i detalj hva som forårsaket den tekniske feilen. Det vi vet er at det blir forsinkelser utover kvelden og natten.