Atle (54) har søkt 25 jobber

For vel to år siden sa Atle Tokvam opp jobben sin. Han trodde det skulle være lett match å få ny. Det er det ikke.

Publisert: Publisert:

STORE FORANDRINGER: - Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan byggeprosjektet ville gått hvis jeg ikke hadde vært hjemme, sier Atle Tokvam (54). Hunden Balsam (8) opplever også store forandringer. - Han har fått mer tur de siste to årene enn i hele sitt liv. Foto: Marie Havnen

— Er jeg virkelig utdatert som 54-åring, undrer han.

Hus og hage på Landås er rene byggeplassen. Solen steker på betong og plank, her er det full rehabilitering. Atle Tokvam har tid til å være byggeleder. Han har ikke vært i jobb etter at han for vel to år siden sa opp som seniorrådgiver.

25 søknader

— Jeg har alltid vært en entreprenørtype, liker å få ting gjort. Så jeg trodde at bare jeg kom meg til intervju, ville jobben være min. Men sånn er det jo ikke, sier han og ler litt av sin egen optimisme.

Så langt har Tokvam søkt konsulent- og lederjobber og noen mer praktiske jobber.

Jeg er jo optimist av natur, men av og til tenker jeg: Kommer jeg noensinne i jobb?

Etter 25 søknader og flere intervjuer er han fremdeles uten arbeid. Det til tross for at han blant annet har lang erfaring i teknisk salg, prosjektarbeid og ledelse innen bygg og anlegg, mekanisk industri, prosessindustri, reklamebyrå og som selvstendig næringsdrivende. Og så er han far til Lysdansen på Ulriksmasten.

Gode attester har han også. Av utdannelse har han yrkesskole og en rekke kurs helt frem til i dag.

— Jeg undres hva årsaken er, jeg har jo ikke akkurat spurt arbeidsgiverne hvorfor jeg ikke fikk jobben, sier Tokvam.

Verst i Hordaland

— Dette er en historie jeg kjenner igjen, sier direktør Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk.

For et år siden gjennomførte senteret en undersøkelse blant 2000 bedriftsledere. De fikk blant annet spørsmål om hvor mange av de nyansatte de siste 12 månedene som er over 50 år.

— 7 av 10 svarer ingen. Det kan se ut som bedriftslederne tenker 50 år – nei takk. Hordaland er hakket verre enn resten av landet. Det virker som du helst bør ha minst ti år igjen for å komme på intervju. Men hvis du først er inne, blir du tatt godt vare på. Det er en forskjell der som ikke er lett å forstå, sier Østerud.

- Verdens mest lojale

Hun mener det helt «meningsløst» å ikke ansette 55-åringer.

— Forskning både fra Norge og utlandet viser at eldre arbeidstakere er mer lojale enn yngre. Problemet handler om myter og forestillinger, mer enn fakta.

Pensjonsreformen trådte i kraft 1. januar 2011. Et av hovedmålene er at eldre skal stå lenger i jobb, i takt med at levealderen øker.

Rapporten "Norsk Seniorpolitisk Barometer 2012" har kartlagt sjefers holdninger til eldre arbeidstakere. Grensen for hva de mener er eldre arbeidstakere, har økt fra 52 år i 2003 til 55,8 år i dag. I det offentlige er man "eldre" ved 58,2 år, og i servicenæringer 53,5 år. Ansatte mener derimot man er eldre når man er 57,9 år. Samtidig har andelen sjefer som vil ansette eldre økt fra 48 prosent i 2003 til 56 prosent i 2012.

Politisk korrekt

— Deter ikke alltid en sammenheng mellom holdning og atferd. Jeg er fristet til å si at lederne svarer det som er politisk korrekt i noen av undersøkelsene som gjennomføres, sier Østerud.

Idar Kreutzer, adm.dir. i Finans Norge, mener vi må utfordre egne holdninger.

— Jeg synes det er nyttig å minne meg selv på at verdens beste investor, Warren Buffet, er over 80 år, sier han.

— Hvor viktig er det at eldre arbeidstakere har formell utdanning når de søker ny jobb?

_IMG6947.jpg Foto: Marie Havnen

— Generelt ser vi at formell utdanning blir viktigere som en plattform. Det henger sammen med kompetanseorienteringen. Men kurs og videreutdanning innen – og utenfor – bedriften teller positivt. Jeg vil også legge vekt på erfaring, som er en viktig del av den samlede kompetansen til arbeidstakeren.

Optimist

Atle Tokvam kikker seg rundt i hagen og forteller om hvordan det skal bli når det en gang står ferdig. I motsetning til mange andre arbeidsløse, klarer han å holde på en normal døgnrytme: Opp i seks-halvsyvtiden og full aktivitet med ett eller annet. Men det er ikke slik han egentlig vil tilbringe hverdagene.

- Hva gjør det med deg å gå så lenge arbeidsledig?

— Jeg er jo optimist av natur, men av og til tenker jeg: Kommer jeg noensinne i jobb? Skal jeg søke mye bredere, også jobber jeg er overkvalifisert for? Når folk snakker om hva de bør få i lønnsøkning, tenker jeg at de skal være glad de har en jobb. Sånn har jeg aldri tenkt før. Men jeg regner jo med at det dukker opp ett eller annet.

Publisert: