Årets milde vinter har gjort at kraftprisene har ligget på et mye lavere nivå enn de to foregående vintrene, skriver Nationen.

— Om vi ikke hadde hatt eksportmuligheter, så hadde kraftprisen vært veldig lav i år. Mye lavere enn vi ser nå, og det ville vært et katastrofeår for kraftselskapene. Eksportmulighetene gjør at resultatet blir mindre dårlig, sier kraftanalytiker Olav Johan Botnen i Markedskraft til Nationen.

Han mener kraftselskapene kommer til å få et resultat som er en del dårligere enn de foregående årene. Året blir dårlig først og fremst på grunn av den lave strømprisen gjennom sommerhalvåret.

Også Energi Norge tror kraftverkene får dårlige resultater i år, til tross for høy eksport.

— Vi har for tiden lave kraftpriser i Norge og Norden som følge av en uvanlig våt høst kombinert med en mild vinter med påfølgende lav etterspørsel innenlands. Det resulterer i stor eksport i første halvår. Med større innenlandsk etterspørsel hadde vi ikke eksportert kraften i samme grad som i dag, sier kommunikasjonsdirektør Eivind Heløe.

— Inntektene per i dag er relativt lave fordi etterspørselen er lav, og uten kraftutvekslingen med utlandet ville vi opplevd ytterligere negativ utvikling, sier han. (©NTB)