— Dette prosjektet er flott både for dem som skal bo der og for oss som skal bygge, sier Birger Grevstad jr. i A. O. Grevstad Eiendom AS.

Etter forhandlinger med bank, grunneier og bostyrer etter konkursen i Walde-gruppen, er det klart at Grevstad overtar boligprosjektet Eidsvågneset Park i Åsane.

Prosjektet har stått i ro siden konkursen hos totalentreprenøren Walde Bygg i desember i fjor, men nå vil Grevstad sluttføre det.

Kostet opp mot ti mill.

— Vi skal bygge i henhold til planene og vil ikke gjøre noen forandringer. Vi har hatt en god dialog med tomteeier, bank og bostyrer, sier Grevstad jr.

Ifølge de opprinnelige salgsprospektene skulle Walde Bygg oppføre «15 eksklusive leiligheter i en attraktiv boligpark». Størrelsen varierte fra 80 til drøyt 140 kvadratmeter, mens prisene gikk fra 4,4 til 9,8 millioner kroner. Etter planen skulle leilighetene være innflytningsklare i tredje kvartal i år.

Avtalen mellom boet og Grevstad er ganske fersk. Grevstad kan derfor ennå ikke gi nøyaktige løfter om den videre fremdriftsplanen.

Får forkjøpsrett

Før konkursen i Walde var 10 av de 15 leilighetene solgt. Ifølge Walde-bostyrer Bjørn Åge Hamre har ikke Grevstad trådt inn i de gamle kontraktene. Grevstad står dermed fritt til å selge leilighetene i prosjektet på det åpne markedet.

Birger Grevstad jr. opplyser imidlertid til BT at han vil gi de opprinnelige kjøperne mulighet til å inngå nye kontrakter før leilighetene legges ut for salg. På grunn av at prosjektet har stått i ro, vil det bli endringer knyttet til ferdigstillelsesdato. I tillegg vil det blir en mindre prisøkning grunnet økte kostnader.

Det vil i løpet av kort tid bli etablert et eget selskap som overtar byggeprosjektet.

FORSINKET: Fordelt over tre bygninger i et av Bergens mest attraktive områder på Eidsvågneset i Bergen, skulle leilighetene etter planen stått ferdig rundt september i år. Totalt hadde prosjektet en salgsverdi på over 86 millioner kroner.
eirik brekke