Mandag kveld bekreftet Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) at Iran var begynt å anrike uran opp til 20 prosent.

Ifølge BBC er 20 prosent anrikning et viktig steg i retning å kunne fremstille atomvåpen. Iran sier selv at anrikningen kun er ment for sivilt bruk.

En talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Victoria Nuland, sa mandag at anrikningsanlegget ved Fordo, har skapt ytterligere tvil om Teherans fredelige intensjoner.

— Villig til å bruke makt

— Vi ber Iran nok en gang om å suspendere alle anrikningsaktiviteter, å samarbeide fullt og helt med IAEA og umiddelbart å etterfølge resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd og IAEAs styre, sa Nuland.

Obamas tidligere utenriksrådgiver Dennis Ross sa i et interjvu med Bloomberg at den amerikanske presidenten ikke vil nøle med å bruke militærmakt for å hindre at landet utvikler atomvåpen.

- Iranerne må aldri tro at det er en motvillighet mot å bruke makt for å stoppe dem, sier Ross til nyhetsbyrået.

Obama har fått kritikk for å ikke å være tøff nok i spørsmålet om Irans atomvåpenprogram.

Frankrike mente informasjonen ikke ga EU noe valg.

- Dette gir oss ikke andre valg enn å forsterke internasjonale sanksjoner og å iverksette, med våre europeiske partnere og villige land, mer intensive og strengere tiltak enn noensinne, sier det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Trusler om oljeembargo

Storbritannias utenriksminister William Hague sier dette ytterligere sår tvil om at Irans atomprogram er ment for sivilt bruk.

De siste ukene har konflikten mellom Iran og i hovedsak vestlige land blitt betydelig skjerpet. I november konkluderte IAEA med at landet hadde laget planer for fremstilling av våpen.

Det førte til skjerpede sanksjoner fra USA, og trusler fra EU om å iverksette en oljeembargo av landet.

Iran svarte med en stor militærøvelse i nærheten av det svært viktige Hormuz-stredet. Prestestyret i Teheran advarte mot at regimet vil stenge stredet dersom de blir angrepet.