Nordmenn frustrert over økte utgifter – PST følger med

Mange nordmenn føler på frustrasjon over at ting blir dyrere. Oppfordringer til vold brer om seg på nett, noe som får PST til å være litt ekstra på vakt.

Nestsjef i PST Hedvig Moe, sier de følger ekstra med på misnøyen og voldsoppfordringene som brer seg på nett som følge av økte utgifter.
  • NTB
Publisert Publisert

I nettfora er terskelen blant enkelte lav for å kalle myndigheter og politikere for «landssvikere», «løgnere» og «kjeltringer» når priser på strøm og drivstoff diskuteres. Noen oppfordrer til å ga til aksjon, melder TV 2.

– Vi ser mye hat og oppfordringer til vold mot myndighetspersoner og myndigheter generelt, sier voldsforsker Cathrine Thorleifsson til kanalen.

Den økende aggressiviteten får Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til å følge særlig godt med. Voldshandlinger, og i verste fall en terrorsituasjon, er det PST jobber for å unngå.

– Det er absolutt grunn til å følge med nå. Når vi ser at samfunnsendringer fører til misnøye i befolkningen, så er vi opptatt av å se om dette kan føre til sterk misnøye hos enkelte. Det igjen kan være en trigger til at en som allerede er i en sårbar situasjon faktisk utøver for eksempel terror, sier nestsjef i PST, Hedvig Moe til kanalen.

For å hindre at dette kan trigge noen til å gjennomføre volds- eller terrorhandlinger, ber nå PST alle om å være ekstra på vakt.

– Hvis det er en bekymring om en radikalisering av noen, så kan man jo kontakte oss, sier Moe.

Publisert
  1. PST
  2. Inflasjon
  3. Strøm
BT anbefaler

Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

Køen av unge mennesker strekker seg flere hundre meter i solskinnet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bilbrann i parkerings­anlegget på Ikea

  2. Tror lærerstreiken vil vare lenge. Disse rettighetene har foreldre.

  3. – Hvorfor skal han egentlig få ny kontrakt? Fordi mot­standen blir bedre.

  4. Dekket taket med sol­celler: – Jeg tror prisene skal øke enda mer

  5. – Bergen er verdens beste studieby. Men ikke gjør samme feil som meg.

  6. Bil i fjellveggen ved Trengereid