Bitcoin stiger 9 prosent: Over 41.000 dollar

Det er en bred oppgang i store deler av kryptomarkedet. I løpet av natten har bitcoin igjen steget over 41.000 dollar per bitcoin.

STIGER IGJEN: Bitcoin har bikket 40.000 dollar, etter at kryptovalutaen stiger mer enn 9 prosent fredag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Oppgangen startet brått fredag kveld, og bitcoin steg over 40.000 dollar. Stigningen fortsatte gjennom natten, og én bitcoin er nå verdt 41.477 dollar ifølge tall fra Coinmarketcap.

Det siste døgnet er bitcoin opp 9,4 prosent.

Oppgangen det siste døgnet er den største økningen siden 1. oktober, ifølge Bloomberg.

Følger Amazon oppover

Oppgangen kom samtidig som en kraftig oppgang blant teknologiaksjer, etter at Amazon la frem svært gode tall, og aksjen hadde steget hele 13,5 prosent i løpet av handelsdagen.

Tek-gigantens resultat, som på enkelte punkter overgikk analytikernes forventninger, har styrket tilliten til tek-aksjer, som virtuelle valutaer har fulgt tett de siste månedene, melder Bloomberg.

De siste to dagene har bitcoin sunket i takt med Meta, og nå altså steget i takt med Amazon, sier Stephane Ouellette, administrerende direktør og medgründer av krypto-plattformen FRNT Financial til avisen.

– Fra et teknisk perspektiv, til tross for dagens trekk, tror jeg ikke vi kan si noe definitivt før vi ser et tydelig løft over 40–41.000 dollar, sier Ouellette.

Nivået på 40.000 anses som et viktig teknisk støttenivå for bitcoin.

Bitcoin har gått jevnt nedover siden november. I starten av desember falt verdien av bitcoin kraftig, etter å ha vært verdt over 69.000 dollar i midten av november.

Årets første måned var den dårligste startmåneden for bitcoin siden kryptobykset begynte i 2018, ifølge blant annet Bloomberg.

Kryptokonkurrenter stiger også

Også andre kryptovalutaer har steget jevnt over natten. Klokken 08.30 lørdag er dette resultatet for noen av de største kryptovalutaene:

  • Ethereum er opp 7,73 prosent til 3.007 dollar
  • Binance Coin er opp 12,3 prosent til 424 dollar
  • Dogecoin er opp 5,85 prosent til 0,15 dollar
  • Litecoin er opp 8,3 prosent til 121 dollar
Publisert: