Norse Atlantic forbereder oppstart i første halvår neste år

Det ferske langdistanseselskapet venter at hele flåten på 15 Dreamlinere er i luften til sommeren, samtidig som rundt 1.600 ansatte skal være på plass.

SATSER PÅ LANGDISTANSE: Norse Atlantic-sjef Bjørn Tore Larsen gjorde det på en pressekonferanse tirsdag klart at flyselskapet vil opp i luften i første eller begynnelsen av andre kvartal.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Et av nye tilskuddene i norsk luftfart, Norse Atlantic, gir tirsdag en oppdatering om selskapets oppstartsplaner.

I en pressemelding skriver selskapet at det forventer å være i luften i slutten av første kvartal eller begynnelsen av andre kvartal i 2022, på det tidspunktet hvor det er ventet at etterspørselen etter transatlantiske reiser har tatt seg opp.

Les også

Klarer Norse Atlantic det sjefen sier, kan det bli en hyggelig aksjetur

Norse Atlantic er det nye norske langdistanseselskapet, som satser på ruter mellom Europa og USA, og etter hvert Asia.

Tidligere har Norse kunngjort at driften ville starte i desember, men i forrige uke ville ikke Norse-sjef Bjørn Tore Larsen være mer spesifikk overfor E24 enn at de regnet med oppstart mellom desember og våren en gang.

Slik skal flyselskapets flyene etter planen se ut.

Venter alle fly i luften til sommeren

Norse opplyser nå at planen er at alle selskapets 15 Boeing 787 Dreamlinere «vil fly kunder mellom Europa og USA neste sommer». Samtidig skal 1.600 ansatte være på plass.

– Vi er i rute til oppstart og de første flygingene vil ta av når de globale
reiserestriksjonene oppheves og etterspørselen etter transatlantisk reiser er tilbake, sier grunnlegger og Norse-sjef Bjørn Tore Larsen i pressemeldingen.

Les også

Norse Atlantic-sjefen: – Nå er vi der vi vil være

Norse opplyser at ledergruppen og andre nødvendig stillinger for å få en driftstillatelse (AOC), er på plass. Selskapet har søkt en norsk driftstillatelse og er i en prosess for å få britisk tillatelse, ifølge meldingen.

Vil fylle tomrommet etter Norwegian

Selskapet ble etablert i februar i år, i kjølvannet av at Norwegian la ned hele sin langdistansesatsing. Norse sin plan er å fylle tomrommet etter Norwegian med satsing på langdistanseruter til lavpris.

I vår ble Norse fullfinansiert og notert på markedsplassen Euronext Growth. Kapitalen har deretter blitt satt i arbeid.

Nylig meldte selskapet at det har inngått en leieavtale om seks nye Dreamlinere, hvilket økte flåten til 15 fly som tidligere har vært brukt i Norwegians flåte.

Norse har fremhevet at leieavtalene er fleksible, hvilket gjør at selskapet kan avvente oppstart til «markedet er der».

Publisert: