— For to år siden var beløpet 100.000 kroner. Det var et meget godt år. Fjoråret var dårlig, men vi ga likevel 30.000 kroner i julebonus, sier gründer, pensjonist og konsulent Magnus R. Braadland til Aftenbladet.no.

— Inneværende år startet dårlig, men vendepunktet kom i august. Dermed blir bonusen denne julen 50.000 kroner. I 2011 håper jeg vi kan dele ut 100.000 kroner til hver igjen, sier han.

Eneste med julebonus

— Min sønn og daglig leder Rune M. Braadland har vært på villsvinjakt i Polen, så de ansatte får først vite om bonusen gjennom Aftenbladet, legger han smilende til.

- Aftenbladet har tatt en ringerunde til store og små selskaper for å høre om de gir ansatte julebonus. Dere er de eneste vi snakket med som gjør det.

— Jeg synes våre folk fortjener en del av overskuddet. De står på hele tiden og bidrar til verdiskapingen. Da er det bare rett og rimelig at de ansatte får sin del av kaka, konkluderer Magnus R. Braadland.

Les også:

Gir til veldedighet

Store oljeselskaper åpner ikke lommeboken til jul. De ansatte i Statoil mottar ingen julebonus eller julegave. Istedet får hver ansatt gi 500 kroner til utvalgte, veldedige organisasjoner.

Heller ikke ConocoPhillips opererer med slik bonus. Det gjør heller ikke Eni og BP.

Hva så med oljeserviceselskapene?

IKM Gruppen gir ikke julebonus, ifølge konsernsjef Ståle Kyllingstad.

Halliburton og Schlumberger påskjønner heller ikke sine ansatte med pengebeløp før jul, beretter de respektive informasjonsavdelinger.

Bank og finans drysser ikke penger på sine ansatte i den søte juletid. Verken SR-Bank eller Nordea opererer med julebonuser. Skagenfondene gir ikke julepenger, men blir resultatet bra, vanker det bonus til de ansatte på nyåret .

Vil du ha ekstra fornøyde medarbeidere, så gi dem en økonomisk påskjønnelse.
Professor William Brochs-Haukedal ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Les også:

Julegratiale dør ut

Møller Bil og Kverneland Group deler heller ikke ut julebonus. Christian Wedler i KPMG - leder for selskapets advokater i Stavanger sier følgende: «Det er ikke lenge siden vi fikk bonus, men julegratiale er vel på vei til å dø ut.»

Ansatte hos Gilje vindu får julegave, men ikke julepenger. Julebonus mottar heller ikke de ansatte i Nordan.

Og matbransjen? Kjøpmann Roald Helgø hos Helgø sier de ikke har julebonus, men har sosiale arrangementer istedet.

Hva med Aftenbladet? Sjefredaktør Tom Hetland sier følgende:

— Vi har ikke gitt fast julebonus (julegratiale) på mange år, og ser ingen grunn til å utbetale en større del av årslønnen i desember, en måned da det fra før er halv skatt. En annen sak er at Aftenbladet i enkelte gode år har betalt ut en ekstra sum til alle ansatte, som en overskuddsdeling. Dette er som regel blitt bestemt i forbindelse med årsoppgjøret på nyåret.

Hva er dine jobbrettigheter? Sjekk våre guider på ap.no/jobb

Mer tilfredse arbeidstagere

Vil du ha ekstra fornøyde medarbeidere, så gi dem en økonomisk påskjønnelse, anbefaler professor William Brochs-Haukedal ved Norges Handelshøyskole (NHH).

– Dette vet vi noe om. Det er først og fremst tilfredsheten den ansatte føler ved å jobbe akkurat der som påvirkes av for eksempel en julebonus, sier Brochs-Haukedal. Han er professor i ledelsefag på NHH.

– Samtidig kan det gi en rekrutteringseffekt ved at folk har lyst til å arbeide på en sånn plass, legger han til.

Les også:

Spørsmål om jobb og arbeidsliv? Send dem inn til en av våre ni eksperter!

Motiverende

Virker bonus motiverende?

– At arbeidsmotivasjonen påvirkes er lite sannsynlig. Bonus merkes helst via tilfredshetsnivået, men er du tilfreds, kan dette til en viss grad påvirke innsats på jobben.

At store selskaper som Statoil ikke gir de ansatte bonus før jul, var overraskende for NHH-professoren.

– Det visste jeg ikke, og det forundrer meg, men de opererer nok med en annen og innsatsstyrt form for oppmuntring (incentiv). At medarbeidere leverer arbeidsoppgaver på tid og budsjett kan være kriterier for om det vanker bonus eller lønnspåslag. For selgere er dette livet, og fungerer stort sett utmerket som motiverende virkemiddel.

Mer profesjonelle

Brochs-Haukedal mener grunnen til at store bedrifter ikke lenger gir sine ansatte julegratiale, er at de er blitt mer profesjonelle.

– De har utviklet systemer for incentiver som slår ut ved gitte betingelser eller er knyttet opp mot lønnsavtalen.

– Får du julebonus?

– Nei, men jeg kunne godt tenkt meg det, humrer professoren.