Det nyeste skipet til offshorerederiet Farstad Shipping – ”Far Solitaire” – er kåret til årets skip.

Supplyskipet er spesielt utformet for å dekke et økende behov i olje— og gassindustrien for transport av kjemikalieprodukter til og fra offshoreinstallasjoner.

Andre gang

-Vi har sterk tro på at denne type innovative, fleksible og miljøvennlige fartøyer i økende grad vil gjøre seg gjeldende i markedet, sier konsernsjef Karl-Johan Bakken i Farstad Shipping.

Det er andre gang ett av ålesundsrederiets skip får ”Ship of the Year”-prisen, som utdeles av skipsmagasinet Skipsrevyen.

Pris til Nordvestlandet

”Far Solitaire” er utviklet av Farstad i samarbeid med Rolls-Royce Marine og bygget ved STX-verftet Langsten i Tomrefjord.

Bakken mener derfor dette er en pris til hele den maritime næringen på Nordvestlandet.

— Det har vært en spennende og lærerik prosess å utforme dette fartøyet sammen med rederiet. Nå ser vi alle frem til å få båten i drift, og å få vist frem teknologien vår i sitt rette element, sier designeren av båten, Martijn de Jongh i Rolls-Royce.

Juryen vektlegger baugen

I sin begrunnelse for å gi prisen til dette fartøyet, vektlegger juryen blant annet den nye baugen. Den gjør det mulig for fartøyet å skjære gjennom bølgene.

Formen på baugen reduserer også slag og bidrar til meir konstant fart, redusert drivstofforbruk og økt sikkerhet, ifølge Rolls-Royce.