• Den nye iPhone 5 er bedre, tynnere, lettere og raskere. Jeg har lyst på en. Bortsett fra det, er det ikke mye å fortelle, egentlig. Ikke noe vesentlig.

Noe av det første jeg lærte som ung lokalavis-journalist, var å si nei. Det var alltid en selger som ville ha oss til å skrive om hans produkt. Redaktør Norborg hadde én enkel retningslinje: Vi skriver om nye butikker, men ikke om nye frysedisker i gamle butikker.Apple har freshet opp ferskvaredisken.

Men her sitter du altså og leser, til tross for at du ble advart om at vi ikke har noe vesentlig å melde. Så kan du gjette hvorfor vi skriver om den nye disken.

Betyr ingenting

Før dagens lansering stilte jeg meg selv ett kontrollspørsmål:

Hva kan jeg gjøre med det som lanseres i kveld, som jeg ikke kunne gjøre i forrige uke?

Svar: Ingenting som betyr noe for meg.

iPhone 5 innfører mange nye funksjoner som standard, som allerede finnes i apper du hittil har måttet kjøpe:

GPSen blir bedre, kameraet bedre, iTunes bedre, skjermen bedre, deling bedre. iPhoto får Instagram-lignende deling. Kjekt, det. Jeg forventer ikke mindre.

Jeg kan nå klikke på Facebook-Like-knappen i iTunes (som jeg knapt bruker lenger pga Spotify). iPod Nano bytter form igjen, iPod Touch er blitt et barnevennlig kamera, og de grusomme, hvite ørepluggene er forbedret. Omsider.

*** Si DIN mening på Aftenpostens Facebook-sider.**

Finpuss

Jeg skal ikke på noen måte rakke ned på folk som finpusser på eksisterende teknikk. Det er vel så verdifullt som nyskaping. At en teknikk eksisterer, betyr ikke at den er anvendelig. Det er der Apple har gjort verden den største tjenesten. Avansert teknikk er gjort tilgjengelig og anvendelig for alle. Sist fredagskveld sendte jeg med min iPhone 4 og den største selvfølge direkte lyd og video av solnedgangen over Ingierstrand og Nesodden til seere i Italia mens jeg seilte forbi. Med én hånd. Takk skal de ha!

Lanseringen av den første iPhone var et sjokk og revolusjon. Hele bransjen ble forandret. Måten vi kommuniserer på ble forandret. Lanseringen av iPhone 5 var en trivelig seanse for menigheten, og den nye telefonen kommer til å selge i bøtter og spann, men det var egentlig ikke stort å skrive hjem om.

Og hvis vi alle — etter å ha jamret over at vi må ha adapter til den nye ladepluggen - er stille og lytter nøye, kan vi høre et lettelsens sukk fra Finland og Korea. Revolusjonen er avlyst inntil videre. Evolusjonen pågår.