Selskapet fra Stavanger har en aksjeverdi på 1.088 millioner kroner. WorleyParsons regnes som en av verdens levende leverandører av profesjonelle tjenester til energisektoren og til avansert prosessindustri, skriver Bergen Group i en børsmelding torsdag morgen.

Salget et godkjent av styrene i både Bergen Group og WorleyParsons.

Administrerende direktør Kristin Færøvik i Bergen Group Rosenberg er fornøyd med sine nye eiere.

— Spennende

— Det nye eierskapet vil gi oss en unik og spennende mulighet til å styrke den positive utviklingen ytterligere, skriver Færøviki en pressemelding.

WorleyParsons, med hovedkontor i Australia, har 40.400 ansatte fordelt på 165 lokaliteter i 41 land.

Avtalen er godkjent av styrene i Bergen Group ASA og i WorleyParsons, og transaksjonen forventes sluttført innen utgangen av neste uke.

— Strategisk tiltak

Konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group ASA er fornøyd med avtalen. Han mener WorleyParsons er den riktige partneren til Rosenberg for å kunne vokse videre som en betydelig aktør i den norske olje- og gassindustrien.

— Rosenberg har hatt en solid utvikling i løpet av Bergen Group sin eiertid. Vi har nå vært gjennom en kartlegging av ulike strategiske alternativer til hvordan vi best kunne tilføre selskapet en betydelig økt ingeniørkapasitet til ytterligere styrking av denne veksten. Avtalen vi nå har inngått med WorleyParsons vurderes som svært tilfredsstillende både for konsernet og for Rosenberg, sier administrerende direktør Terje Arnesen i en børsmelding.

- Styrker Hanøytangen

Han mener salget av Rosenberg gir gode muligheter til å forsterke konsernets øvrige offshore-relaterte aktiviteter:

— Rosenberg-transaksjonen vil frigjøre midler til å støtte videre vekst på Hanøytangen og til å utvikle en "One stop shop" offshore service-klynge i et sterkt voksende marked, sier administrerende direktør Terje Arnesen i børsmeldingen.

Bergen Group har en tid forhandlet om salg av Bergen Group Rosenberg, konsernets største bedrift, og har alt varslet nye tap på skipsbygging.

Før jul ble det klart at det nederlandske verftskonsernet Damen er på vei inn som storeier i skipsbyggingsdivisjonen i Bergen Group. I begynnelsen av februar ble det også klart at den største virksomheten i offshoredivisjonen, Bergen Group Rosenberg i Stavanger, var til salgs.

600 ansatte

Bergen Group Rosenberg er et av de første skipsverftene som la om til å bygge for oljeindustrien, og ble kjøpt av Bergen Group i 2007. Rundt 600 personer arbeider i Bergen Group Rosenberg, og driftsinntektene passerte en milliard kroner i fjor. I dag er selskapet både eit ingeniør- og industriselskap, som mellom annet bygger store deler til oljeplattformer.

Kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes har tidligere uttalt til bt.no at nytt eierskap vil gjøre det mulig for Bergen Group Rosenberg å konkurrere om mer omfattende oppdrag enn i dag.

Store tap

I fjor høst varslet Bergen Group om store tap i skipsbyggingsdivisjonen i tredje kvartal, først og fremst på grunn av forsinkelser ved konsernet sitt verft på Fosen i Trøndelag. Tapene medførte blant annet at selskapet måtte reforhandle vilkårene med obligasjonseierne, som hadde lånt selskapet penger.

Selskapet har tidligere varslet at det må ta nye tap i regnskapet for fjerde kvartal, som blir lagt frem 27. februar.