— Varme gratulasjoner til min venn Barack Obama. Ser frem til å fortsette samarbeidet, skrev Storbritannias statsminister David Cameron på mikrobloggnettstedet da valgseieren er et faktum.

Her hjemme har også statsminister Jens Stoltenberg sluttet seg til rekken av gratulanter:

— Jeg gratulerer Barack Obama med gjenvalg. Vil fortsette med våre gode relasjoner.

- Magien fra 2008 er tilbake

Mange av twitterborgerne er begeistret for presidentens seierstale:

— Nå leverer Obama i talen sin. Magien fra 2008 er tilbake! skriver Aslak Nore.

— Frysninger før frokost er normalt pga kulde i huset. I dag kom de pga sistedel av talen til en president som er retorikkens Messi», mener trener og kommentator Lars Tjernås.

— For en tale Obama holder. Får frysninger, skriver Prableen Kaur, AUF'er og bystyrerepresentant for Oslo Arbeiderparti.- Hvem man skal ha som lederforbilde? Hva med en mann som både er statsmann OG kulturbygger? Av en hel nasjon! Obama! Seierstale helt rå! er attesten fra Petter Stordalen.

David Gergen, professor, politisk analytiker for CNN og tidligere rådgiver for fire amerikanske presidenter, har dette å si om talen:

- Inspirerende, mektig tale av president Obama. Ekko fra hans berømte tale på demokratenes landsmøte i 2004.

Trump: - Vi må stoppe denne parodien

Donald Trump, milliardær og en av republikanernes presidentkandidater til årets valg, er mildt sagt misfornøyd med utfallet av valget:

— Vårt land er nå i så alvorlig trøbbel at det er uten sidestykke, skriver Trump. Han fortsetter med følgende tirade mot valgsystemet som kan gjøre Obama til vinner av valget selv om Romney kan ende opp med flertall:

— Vi kan ikke la dette skje. Vi burde marsjere til Washington og stoppe denne parodien. Landet vårt er fullstendig splittet!