Les også:

Finansportalen er en tjeneste fra Forbrukerrådet for forbrukere som vil sammenligne tilbud i markedet innen bank, forsikring, investering og pengeoverføringstjenester til utlandet.

Nå lanserer de også kalkulatorer som gjør det enkelt å finne den forsikringen som best dekker ditt behov billigst mulig, og du har mulighet til å sjekke både villa-, innbo-, reise— og bilforsikring uten innbyrdes pakketilknytning.

Få på plass

Finansportalen vil også arbeide for at senere versjoner av kalkulatorene også gjør det mulig å sammenligne delkasko og ansvarsforsikring for bil, samt pakkeløsninger for skadeforsikringer.

Fra lanseringen 2. mai er bare Storebrand, Frende, Nemi og Jernbanepersonalets forsikring på plass. Det betyr at kalkulatoren foreløpig ikke gir et riktig bilde av markedet, med tanke på at disse fire samlet har en markedsandel på rundt fire prosent.

I løpet av annet halvår 2011 vil også Gjensidige, If Skadeforsikring, Tryg Forsikring, Sparebank 1 Skadeforsikring, Terra Forsikring, KLP Skadeforsikring vise sine tilbud og priser på finansportalen.no.

— Vanligvis anbefaler vi folk å sjekke med tre selskaper før de velger skadeforsikring. Dette kan de nå gjøre med noen tastetrykk på Finansportalen, sier Realfsen.

Prisene spriker

Vel 15 prosent byttet forsikringsselskap i 2010. En av grunnene er at det har vært vanskelig å sammenligne priser mellom selskapene, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

- Prisene i forsikringsmarkedet spriker mye, og både bransjen og forbrukerne vil være tjent med et lavere, jevnere og mer stabilt prisnivå. Da må forbrukerne først få oversikt over prisene i dette markedet, sier daglig leder i finansportalen.no, Elisabeth Realfsen.

Dermed får forbrukerne en god løsning for sammenligning på finansportalen.no, og selskapene får en markedsplass som gir rettferdig konkurranse, og en god eksponering i markedet.