Noen av meteorologene ved Vervarslinga på Vestlandet er tatt ut i streik. Meteorologer i andre deler av landet mener det er streikebryteri å gjøre jobben til kolleger som er tatt ut i streik, og derfor vil de ikke levere varsel som de streikende normalt lager. Værvarlsene på NRK blir dermed ganske pussige så lenge konflikten varer; de varlser ikke været på Vestlandet og i Trøndelag.

— Vi er rammet av streik, og da er systemet sånn. Det må vi bare forholde oss til, sier regiondirektør Karen Doublet i Værvarslinga på Vestlandet.Inntil videre må folk som er avhengig av å vite hvordan været blir i disse omdråde, sjekke Storm og TV2, som varsler som vanlig - eller trøste seg med det gamle ordet om at ingen nyheter er gode nyheter.

— Det er riktig, vi har en fått dispensajon fra streiken, og har en viss beredsakp slik at vi kan skjøtte vår oppgave om å varsle om uvær som kan true liv, helse og befolkningens sikkerhet. Skulle det se ut til at været blir så dramatisk, så vil vi varsle det.

Er det utsikt til slikt ekstremvær nå? - Det kan jeg ikke si noe om, sier Doublet.

Streikebryteri

Derimot kan hun si noe om at kollegene i Oslo og Tromsø ikke vil varsle været på Vestlandet.

— Når de vanligvis gjør det, så benytter de materiale som er utarbeidet hos oss. Derfor er jeg enig med dem som mener at det vil være streikebryteri om noen andre skal ta over oppgavene til de som er ute i streik.

- Konkurrentene jobber som vanlig?

— Vi må forholde oss til vår situasjon, og den er at vi er rammet av streik mens de ikke er det, seir regiondirektør Doublet, som ikke kan si noe om når bergenserne igjen kan høre på radio om de bør basere seg på solkrem eller sydvest utpå ettermiddagen.