Politiet har i kveld jaktet en blå BMW som skal ha stukket fra regningen etter å ha tanket ved en bensinstasjon på Råholt i Akershus.

Oslopolitiets operasjonssentral opplyser at de forsøkte å stanse bilen flere ganger uten hell, først gjennom ordinær kontroll på Østre Aker vei i åttetiden i kveld, deretter med spikermatte ved Sandvika.

Politiet fulgte etter bilen fra Oslo og gjennom Bærum og Asker. På et tidspunkt foregikk biljakten også i Drammen. Fem utrykningskjøretøyer og et politihelikopter deltok i jakten.

Kjørte videre med punkterte dekk

Etter å ha vært en svipptur innom Buskerud fortsatte biljakten tilbake mot Asker og Bærum. Kl 20.50 ble mannen pågrepet på E16 ved Rud i Bærum. Bensintyven traff politiets spikermatte ved avkjørselen fra E18 i Sandvika, og kjørte videre omtrent en kilometer på punkterte dekk før han ga opp. Pågripelsen skal ha forløpt uten dramatikk. Det er ikke meldt om personskader etter biljakten.

— Føreren av bilen er såvidt kjent for politiet fra før. Han blir nå kjørt til Romerike politikammer for å avgi forklaring, opplyser Tora Jordan, operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt.

Bilen er ikke meldt stjålet.