Det skulle ikke gå mer enn ett døgn fra Samsung viste frem sitt nye nettbrett Galaxy Tab 7.7 på elektronikkmessen IFA i Berlin, til Apple fredag fikk rettenes medhold i at Samsung må stanse all promotering og salg av sin nye lettvekter, melder BBC .

Dermed var det bare for den koreanske elektronikkgiganten og pakke bort nykommeren, som med en vekt på beskjedne 335 gram kun veier drøye halvparten av en iPad (601 gram).

Og det bare uker etter at Apple i begynnelsen av august ved hjelp av en kjennelse fra den samme domstollen i Düsseldorf, fikk stoppet salget av Galaxy Tab 10.1 i EU-landene.

Respekterer rettens avgjørelse

— Samsung respekterer rettens avgjørelse, sier James Chung, talsmann for selskapet til Bloomberg.

Årsaken er at Apple mener Samsung slavisk har kopiert iPhone og iPad, både på teknologi, utforming, brukergrensesnitt og innpakning.

— Vi må beskytte Apples åndsverk når bedrifter prøver å stjele ideene våre, uttalte Apple til Financial Times da det ble kjent at de hadde fått rettens medhold i at Samsung måtte stanse salget av Galaxy Tab 10.1.

Samarbeider

Med til historien hører at Samsung ikke bare er en konkurrent til Apple, men også er en viktig leverandør av brikker til blant annet iPad og iPhone.

Så gjenstår det å se om nettbrettkrigen mellom de to gigantene ender med et forlik, eller om Samsung tvinges til å måtte gjøre endringer på sine nettbrett for å få grønt salgslys fra Apple og den tyske domstolen.

Det som er sikkert, er at den nye Galaxy Tab 7.7 uansett ikke var forventet å komme i salg før over jul.