Hver dag selges det over 50.000 bokser av Stabburets leverpostei på boks. Siden 1949 er det produsert mer enn 1,250 milliarder leverposteibokser fra Stabburets fabrikk i Fredrikstad.

Og siden 1955 har et barnefjes smilt fra den gule boksen til brødskivespiserne. Tilsammen har seks barn hatt æren og nå er Stabburet på jakt etter nye kandidater.

Per Andreas Christensen 58 årHan var sønn av en direktør på Stabburet-fabrikken i Fredrikstad. En dag var grunnleggeren av Stabburet, Gunnar Nilsen, hjemme hos familien Christensen da han fikk se et portrettbilde av Per som hang på veggen. En blid toåring med krusete hår og bollekinn.

— Stabburet-Nilsen så bildet og ville bruke det, forteller Christensen som i dag driver et byggmester- og snekkerfirma i Fredrikstad.

I hele oppveksten var han kjent som leverposteigutten.— Alle visste det i hele Fredrikstad. Det var jo stas i barndommen.

Hjemme har han fortsatt liggende noen tomme bokser av posteien hvor han pryder baksiden. Han erkjenner å ha spist betydelige mengder leverpostei opp gjennom årene.

- Jeg synes det er den beste leverposteien. Synes ikke alle det?

Pia Glenne 15 årHun var den første jenta til å pryde den gule boksen. Drøbakjenta har akkurat kommet hjem fra språkreise i Malta og skal snart begynne i 10. klasse. Selv om det er solgt millioner av leverposteibokser med hennes fjes på er det utrolig nok aldri noen som har kjent henne igjen.

— Men alle som kjenner meg synes det er veldig gøy. Og før spiste jeg leverpostei fra boksen med mitt eget fjes på

hver eneste dag. Nå spiser jeg ikke så mye leverpostei lenger.

I fremtiden ønsker Glenne å bli noe innen medier og kommunikasjon, men hun vet ikke hva ennå.

Jon Hagen 15 år

Langesundgutten er for tiden på ferie i Østerrike og har tidligere i sommer vært på språkreise i England. Snart begynner han i

10. klasse. Tidligere ble han mye gjenkjent.

— For eksempel opplevde jeg på speiderleir at jenter ropte: «Aaaaaa. Der er leverposteigutten». Jeg har også opplevd at folk har kommet bort og sagt: «Du virker litt kjent, hvor er du fra». Men nå blir jeg ikke gjenkjent så ofte lenger, fordi jeg har forandret meg mye.

Hagen spiser mye leverpostei.

Ellers er han mest opptatt av fotball og vet ikke helt hva han vil bli i fremtiden.